Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Trespa breidt Meteon-assortiment uit

Trespa breidt Meteon-assortiment uit

Trespa heeft zijn Meteon-assortiment uitgebreid met zes grijze houttinten. 'Wij hebben overlegd met meer dan 100 architecten in tien landen en dit is het directe resultaat van dat overleg. Onze nieuwe grijze houttinten combineren een duurzaam ontwerp met de tijdloze uitstraling die architecten graag in hun werk willen overbrengen', zegt designexpert Lucas Stevens van Trespa.

De nieuwe grijze houttinten zijn ervoor ontworpen om zowel de leeftijd als de uitstraling van een gebouw te beïnvloeden. Ze combineren de uitstraling van natuurlijk hout met de solide duurzaamheid waarmee de producten van Trespa steevast geassocieerd worden en vormen een ingetogen en tegelijkertijd uitgesproken esthetische aanvulling op elk gebouw. 'Evenals alle andere producten van Trespa zijn deze nieuwe kleuren uitgebreid getest op weers- en uv-bestendigheid. Het product heeft een glad, gesloten oppervlak en is daardoor makkelijk schoon te maken. Drieduizend uur blootstelling aan een verweringssimulatie hebben de bijzondere prestaties van dit product aangetoond en vormen de waarborg dat dit product overal ter wereld een lange levensduur heeft', besluit Stevens.

De bijzondere impact van grijstinten in een exterieur is alom bekend. Daarom is grijs blijvend populair bij architecten overal ter wereld. De grijze houttinten die Trespa aan het Meteon-assortiment toevoegt, zijn bewust ontworpen om zich van de massa te onderscheiden. Ze hebben een mat oppervlak dat bijzonder aanvoelt en een nerfontwerp dat het patroon van natuurlijk hout perfect nabootst. Omdat ze ontworpen zijn om de totaalvisie van de architect aan te vullen, sluiten ze naadloos aan op andere gevelelementen, zoals deuren en raamkozijnen.

Meteon is een decoratief high pressure laminate-materiaal (hpl) dat vervaardigd wordt met Trespa's Electron Beam Curing-technologie. De onderliggende technologie is het onder hoge druk en hoge temperaturen omvormen van op hout gebaseerde vezels en thermohardende harsen om platen te maken voor gevelbekledingen (o.a. gevel-, balkon- en galerijbekleding en zonwering).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette