Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Trendy rusthuis Azalea in Evere ingehuldigd

Gerelateerde onderwerpen :

Trendy rusthuis Azalea in Evere ingehuldigd

Een rusthuis kan ook trendy zijn. Glanzend vloertapijt, keurig gedekte tafeltjes, obers met vlinderdas, een vleugelpiano in de inkomhal, een hippe patio en kamers met een interieur alsof ze zijn weggeplukt uit een trendy woongids: residentie Azalea in het Brusselse Evere toont dat een woonzorgcentrum voor senioren niet altijd een 'rusthuisgevoel' hoeft uit te stralen. Het prestigieuze gebouw met glimmende draaideur aan de inkom doet eerder denken aan de lobby van een chique hotel. Het project werd zopas officieel ingehuldigd en is een concept van Novadia.

Azalea is een rust- en verzorgingstehuis, maar niets doet daaraan denken als je het interieur ziet. In de inkom hangen moderne lusters en worden strakke tegels afgewisseld met vloertapijt. Verplegers en verpleegsters in witte jassen zijn amper te bespeuren. Even verderop staan tafeltjes gedekt met keurig gevouwde servetten in een waaiertje en glimmende wijnglazen. Een ober is bezig met de voorbereidingen voor het avondmaal.

'Onze residenten mogen in geen geval het gevoel krijgen dat ze hun oude dag in een rusthuis doorbrengen. Om die reden heeft de inrichting inderdaad meer weg van een hotel. Ook culinair worden de bewoners in de watten gelegd: de chef-kok heeft ooit nog in een sterrenrestaurant gewerkt. `We willen onze mensen ook stimuleren om zo lang mogelijk actief te blijven. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, soms zelfs buitenshuis', vertelt directrice Isabelle Saint Guilan.

Azalea biedt 180 plaatsen aan, waarvan er al 110 ingenomen zijn. Zodra de overige bewoners hun intrek hebben genomen, zal gestart worden met de werkzaamheden voor de realisatie van een fitnessruimte en een kuuroord met een zwembad. Binnenkort opent ook een Alzheimercafé, waar mantelzorgers van Alzeimerpatiënten de kans krijgen om samen te komen.

'Aan dergelijke luxe hangt vanzelfsprekend een stevig prijskaartje. Voor een verblijf in Azalea betaal je makkelijk tussen 77 en 92 ' per dag. In andere Brusselse ziekenhuizen ligt het gemiddelde tussen 50 en 60 ' lager, maar dat neemt niet weg dat er een publiek voor is. We zijn niet toevallig gesitueerd in de buurt van welstellende gemeenten als Tervuren en Sint-Pieters-Woluwe', besluit Isabelle Saint Guilan.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels