Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Traxxeo versterkt zijn platform voor middelenbeheer

Gerelateerde onderwerpen :

,
Traxxeo versterkt zijn platform voor middelenbeheer

De Belgische software-ontwikkelaar Traxxeo versterkt zijn financiële capaciteiten met 3 miljoen € dankzij de steun van zijn historische partners. De inbrengt dient om de langetermijnvisie, de commerciële ontwikkeling en de technologische uitmuntendheid te ondersteunen.
In de bouw-, infrastructuur- of engineeringsector zijn personeel en materieel voortdurend in beweging en dit zorgt voor echte uitdagingen inzake middelenbeheer. Dit is wat Traxxeo oplost met zijn software. Traxxeo wil managers helpen bij het monitoren van hun middelen door real-time zichtbaarheid van activiteit te bieden en planningen te verbeteren met de beste technologieën (mobiele apps, verbonden objecten en kunstmatige intelligentie).
 
De klanten van Traxxeo zijn grote spelers als Eiffage, Thomas & Piron, Besix, Equans, Veolia of Strabag, maar ook talrijke middelgrote ondernemingen (vanaf 50 werknemers). In dit laatste segment wil het bedrijf zich sterk ontwikkelen. Na het jaar 2021 in het teken van de versnelling te hebben geplaatst, heeft Traxxeo ambities voor dit jaar.
 
Digitalisering
 
Digitalisering maakt de verbinding tussen de bouwwerf en de kantoren, en verbindt menselijke en materiële hulpbronnen om de prestaties te verbeteren, met productiviteitsstijgingen van 5 tot 10% op het terrein en 10 tot 20% voor het hoofdkantoor. Eén van de eerste hinderpalen voor deze productiviteit in de bouwsector is de betrouwbaarheid van de gegevens uit het veld, die nog te vaak worden verzameld met behulp van verouderde dragers (papier, Excel, enz.) die tijdrovende en foutgevoelige herhalingen vereisen.
 
Het structureren en verrijken van de gegevensverzameling maakt ook meer gedetailleerde analyses mogelijk, terwijl iedereen over één enkele informatiebron beschikt. Uiteindelijk wint de hele onderneming aan reactiesnelheid, dankzij de verkorte tijd tussen gegevensverzameling, rapportering en analyse. Management en financiële teams beschikken over real-time feedback over de belangrijkste productiviteitsindicatoren en uitgaven. Projectmanagers besparen tijd met gebruiksvriendelijke tools en real-time zicht op de aanwezigheid, kosten en administratieve eisen van de werf. Teams op het terrein worden productiever en kunnen sneller reageren, omdat ze met digitale tools gebeurtenissen en afwijkingen snel kunnen melden en tijdig een gepast antwoord krijgen. Onderaannemers en klanten genieten van gestructureerde samenwerkingskanalen om het delen van gegevens tussen bedrijven te versnellen. Hr-afdelingen winnen tijd en nauwkeurigheid op het gebied van aanwezigheids-, afwezigheids- en tijdsregistratiegegevens en profiteren van de automatisering van de gegevensverwerking.
 
Administratieve, QSE- of juridische verantwoordelijken genieten van vereenvoudigd documentbeheer, toegangs- en aanwezigheidscontrole om een maximale zichtbaarheid en real-time monitoring van de conformiteit van de bouwplaats te krijgen.
Materiaalbeheerders kunnen profiteren van een betere traceerbaarheid van de plaats en het gebruik van materiële middelen (uitrusting, machines, voertuigen en gereedschappen), voor een geautomatiseerd beheer en een betere planning. Planningsverantwoordelijken hebben baat bij een holistisch beeld van de benodigde en beschikbare middelen voor een optimale toewijzing.
 
Om aan deze behoefte aan betrouwbare en gedeelde gegevens te voldoen, heeft Traxxeo een reeks digitale oplossingen rond één enkel platform, een écht beheersinstrument voor het beheer van alle middelen van het bedrijf: Teamleiding; Beheer van tijd en activiteiten; Beheer van afwezigheden; Teamplanning; Beheer en delen van administratieve documenten; Sitebeheer; Toezicht op de productiviteit van de site; Toegangscontrole; Aanwezigheidsbeheer; Online opleidings- en certificeringsplatform; Vloot- en materiaalbeheer; Beheer en tracering van uitrusting, met toewijzing van verantwoordelijkheden; Beheer van het wagenpark; Toewijzingsplan.
 
Verbonden en collaboratieve oplossingen hebben de jongste twee jaar op een ongekende belangstelling kunnen rekenen. Traxxeo heeft een groei van drie cijfers genoteerd voor zijn collaboratieve oplossingen op basis van artificiële intelligentie en mobiele toepassingen.
Traxxeo ontwikkelt sinds 2008 gespecialiseerde oplossingen voor de behoeften van sectoren als de bouw, infrastructuur en engineering. De softwaresuite is gericht op het digitaliseren van het beheer van bedrijfsmiddelen en complexe bedrijfsprocessen om de productiviteit te verhogen, de kosten onder controle te houden en de waarde van teams te vergroten door hen in staat te stellen zich te concentreren op taken met een hoge toegevoegde waarde.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Welke vloer past bij jou?

Publireportage

Welke vloer past bij jou?

De vloer bepaalt vaak een groot gedeelte van de sfeer in je huis en daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn veel verschillende soorten vloeren te krijgen en dat maakt de keuze niet makkelijker. In deze blog laten we je[…]

18/05/2022 |
Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Publireportage

Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Publireportage

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Publireportage

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Meer artikels