Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Transporteurs hekelen gebrekkig onderhoud wegeninfrastructuur

Transporteurs hekelen gebrekkig onderhoud wegeninfrastructuur

© Mattoff - stock.adobe.com

De beroepsvereniging Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) is niet te spreken over de recente problemen met de verlichting in de Kennedytunnel. 

Voor de organisatie is dit een nieuw pijnlijk voorbeeld van onvoldoende onderhoud van de infrastructuur. TLV stelt dat de economische schade voor de Vlaamse vervoerders zeer groot is en dringt aan op een snelle verhoging van de budgetten voor de wegen. De sector betaalt sinds april 2016 een kilometerheffing voor het gebruik van onder andere de snel- en ringwegen. De transporteurs vinden het logisch dat de inkomsten van die heffing integraal worden gebruikt voor (het onderhoud van) infrastructuur.

Kilometerheffing 

Sinds de invoering van de kilometerheffing zijn de files echter alleen maar toegenomen en blijft ook de mobiliteitsknoop rond Antwerpen onopgelost. Dit verplicht transporteurs ertoe om extra aan te rekenen. Die prijsverhoging komt bovenop stijgingen ten gevolge van duurdere lonen en hogere prijzen voor onder andere de kilometerheffing.

TLV stelt vast dat de inkomsten uit de kilometerheffing sinds de start daarvan jaarlijks gestegen zijn, maar dat de historische achterstand in onderhoud nog lang niet is weggewerkt. Een aanzienlijke verhoging van de budgetten is dan ook prioritair voor de beroepsvereniging. “Wie betaalt voor het gebruik van de wegen moet daarvoor een efficiënt en kwalitatief hoogstaand netwerk in ruil krijgen”, besluit Lode Verkinderen, secretaris-generaal van TLV.

TLV

Transport en Logistiek Vlaanderen is de beroepsvereniging van ondernemingen in transport en logistiek. De organisatie vertegenwoordigt meer dan 1.500 bedrijven, zowel zelfstandigen als familiale kmo’s. Dankzij haar mandaten en vertegenwoordiging in talrijke lokale, gewestelijke, nationale en internationale instanties weegt Transport en Logistiek Vlaanderen reeds 85 jaar op het beleid en de wetgeving op het gebied van wegtransport en logistiek. Op die manier worden de belangen van de Vlaamse wegvervoerders en logistieke dienstverleners behartigd en verdedigd. Transport en Logistiek Vlaanderen is stichtend lid van de Europese belangenorganisatie UETR.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oost-Vlaanderen bestrijdt wateroverlast en verhoogt waterbeschikbaarheid bij droogte

Oost-Vlaanderen bestrijdt wateroverlast en verhoogt waterbeschikbaarheid bij droogte

De provincieraad van Oost-Vlaanderen heeft het ontwerp voor de herinrichting van het overstromingsbekken in de Moerasstraat in Kruisem goedgekeurd. De omgevingsvergunning wordt aangevraagd en er wordt een aannemer gezocht voor de uitvoering van[…]

Antwerpen leidt nieuwkomers op tot grondwerker

Antwerpen leidt nieuwkomers op tot grondwerker

'Eerst het water, de rest komt later'

'Eerst het water, de rest komt later'

23 kandidaten willen Landschapspark of Nationaal Park Vlaanderen worden

23 kandidaten willen Landschapspark of Nationaal Park Vlaanderen worden

Meer artikels