Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Transport P. Verdoodt koopt tien Scania’s

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Transport P. Verdoodt koopt tien Scania’s

Vanaf l.: dochter Nathalie Verdoodt, vader Guy Verdoodt, account manager Eric Peirsman van Scania en zoon Peter Verdoodt.

© Scania

Transport P. Verdoodt uit Dendermonde kocht zopas tien Scania-trekkers die ingezet worden voor uitzonderlijk vervoer en gewoon transport. De onderneming heeft voortaan in totaal 16 trekkers waarvan één autolaadkraan met een capaciteit van 32 t/m. Daar horen ook tien recent geleverde Scania trekkers bij,

Transportbedrijf P. Verdoodt bestaat al meer dan 60 jaar en verzorgt alle logistieke activiteiten voor vooral bouwmaterialen en industriebouw. Tot vorig jaar was het logo van Scania niet in de vloot vertegenwoordigd, maar na een grondige voorstudie is dat veranderd. Transport P. Verdoodt bestelde tien nieuwe Scania’s: zes R500 6x2-trekkers met normale cabine voor uitzonderlijk vervoer en vier R500 4x2-trekkers voor de standaard transporten. Het bedrijf beschikt in de vloot over een 70-tal platformopleggers, waaronder één dieplader en zeven uitschuifbare opleggers voor lengtetransporten tot 30 m.

Uitzonderlijk vervoer

Al dat rollend materieel wordt vooral ingezet voor transporten in dienst van de bouwsector, waar staalconstructies, prefabbeton en betonstaal vervoerd worden. Tevens beschikt Transport P. Verdoodt over twee heftrucks van 12 ton om zelf laad- en losoperaties uit te voeren. Ook beschikken zij over de permanente vergunningen voor uitzonderlijk transport tot 30 m lengte en tot 3,5 m breedte in heel de Benelux.

Testperiode

“Na het testen van de verschillende merken kwam voor mij de Scania als beste van de test uit de bus.”, stelt Peter Verdoodt, mede-zaakvoerder van het bedrijf. “Ook had Scaniaverkoper Eric Peirsman zich beter voorbereid dan de andere merken en begreep hij eveneens wat wij exact nodig hadden. Bovendien mag kwaliteit en een goede service iets meer kosten. Voor alle vrachtwagens is er een servicecontract met een looptijd van zeven jaar.” De chauffeurs van de nieuwe vrachtwagens krijgen een EcoDrive-training van Scania.

“Oorspronkelijk waren we van plan om slechts acht wagens aan te kopen. De drukte in het werk heeft ons alsnog aangezet om er twee extra te bestellen. De nieuwe trekkers werden geleverd via Scania Drongen maar onderhoud en service zullen plaatsvinden bij Scania Hamme, vrij dicht bij ons eigen bedrijf”, besluit Peter Verdoodt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Opel levert eerste bestelwagen op waterstof

Opel levert eerste bestelwagen op waterstof

Bij Opel is de eerste Vivaro-e Hydrogen van de band gerold. Die zal dagelijks ingezet worden bij Miele, fabrikant van premium huishoudelijke apparaten.Voorlopig wordt deze bestelwagen op waterstof enkel aangeboden aan een aantal grote[…]

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Kansen op het dak van logistiek vastgoed

Kansen op het dak van logistiek vastgoed

HeidelbergCement kiest voor Renault Trucks

HeidelbergCement kiest voor Renault Trucks

Meer artikels