Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Traject bestaat uit vijf fasen

Het hele traject 'Pilootprojecten Ontwikkeling Verontreinigde Terreinen' bestaat uit vijf fasen. De ruimtelijke potenties van blackfields (extreem verontreinigde terreinen) werden tijdens de eerste fase in kaart gebracht. Daarna werd een strategisch verkenningsteam aangesteld om een kader te creëren waarbinnen de oproep naar pilootprojecten zal gebeuren.

Selectie van pilootprojecten

Vervolgens worden ambitieuze opdrachtgevers gezocht die hun project willen uitwerken volgens de principes die in de strategische verkenning werden vastgesteld. Dit is de oproep naar opdrachtgevers die zopas werd gelanceerd.

Opmaak van de projectdossiers

In een volgende fase wordt voor elk van de geselecteerde pilootprojecten een dossier gemaakt. Daarin worden de bevindingen en de ambities uit het strategische onderzoek overgebracht naar een concrete site en vervolgens geformuleerd als een ontwerpopgave. Deze fase resulteert in de publicatietekst en het projectdossier voor de oproep naar ontwerpteams. De projectdossiers worden gemaakt in de eerste helft van 2016.

Selectie van ontwerpteams

Op basis van de projectdossiers wordt een selectieprocedure voor ontwerpteams gestart. De gekozen ontwerpers onderzoeken de projecten. Het resultaat van deze fase zijn studies die de basis vormen voor een verdere uitvoering van het project en een eindpublicatie met de conclusies van het ontwerpende onderzoek en beleidsaanbevelingen. De oproep naar ontwerpteams gebeurt gelijklopend met de opmaak van de projectdossiers. Het ontwerpende onderzoek dat deze teams verrichten, zal gefinaliseerd worden na de zomervakantie van 2016.

Realisatie van de pilootprojecten

Nadat de ontwerprichtlijnen voor de projecten bekend zijn, kan de verdere uitwerking gebeuren. Deze fase omvat de effectieve realisatie van de projecten op het terrein. Deze fase begint in de loop van 2017.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar