Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Trafuco en MAN, een stevig partnership

Trafuco en MAN, een stevig partnership

De transportfirma Trafuco uit Schelle onderscheidt zich door haar veelzijdigheid. Haar activiteiten variëren van brandstoffentransport tot containervervoer, zeil- of tanktransport. Met een park bestaande uit 170 voertuigen en zo'n 350 opleggers boekt ze een omzet van 27,5 miljoen ' en telt ze 215 medewerkers. Maar Trafuco onderscheidt zich ook door het feit dat ze met haar eigen vloot rijdt en geen beroep doet op buitenlandse ondernemingen en/of bestuurders. Bovendien investeert ze constant in de opleiding van haar werknemers en biedt ze ook externe chauffeurs de mogelijkheid om hun C/CE-rijbewijs te behalen via haar erkende opleidingscentrum. Deze strategieën en initiatieven verdienden het beloond te worden. Dat is de reden waarom een jury waarvan de leden afkomstig zijn uit de transportsector Trafuco tot 'Transporteur van het jaar 2015' verkozen heeft.

De MAN-vrachtwagens vervullen een belangrijke rol in het voertuigenpark van Trafuco. De vrachtwagenconstructeur deelt de waarden en strategie van de transporteur. Hun samenwerking dateert reeds van oktober 2000, toen Trafuco een eerste bestelling plaatste voor twee MAN TGA-trekkers.

Het partnership houdt nog steeds stand dankzij de flexibiliteit van de werkplaats van MAN Antwerpen. Elk jaar bestelt Trafuco ongeveer 5 MAN-trucks. Het bedrijf bezit reeds 65 eenheden, waarvan het merendeel trekkers zijn. Trafuco koopt ook regelmatig 4x2- en 6x2-bakwagens aan. Er loopt trouwens een bestelling voor tien voertuigen van dat type. Hoewel Trafuco voor het onderhoud hoofdzakelijk zijn eigen werkplaats gebruikt, wordt het gespecialiseerde werk wel uitgegeven aan MAN Antwerpen waarmee een systeem van dagelijkse leveringen van wisselstukken werd opgezet.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

De verplichte coronamaatregelen die momenteel van toepassing zijn in de bouwsector zijn gedateerd, stelt Bouwunie. De sectorvereniging vraagt om de strenge regels nog vóór het bouwverlof te evalueren en aan te passen zodat er vanaf[…]

15/06/2021 | Corona
Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd