Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Trafuco en MAN, een stevig partnership

Trafuco en MAN, een stevig partnership

De transportfirma Trafuco uit Schelle onderscheidt zich door haar veelzijdigheid. Haar activiteiten variëren van brandstoffentransport tot containervervoer, zeil- of tanktransport. Met een park bestaande uit 170 voertuigen en zo'n 350 opleggers boekt ze een omzet van 27,5 miljoen ' en telt ze 215 medewerkers. Maar Trafuco onderscheidt zich ook door het feit dat ze met haar eigen vloot rijdt en geen beroep doet op buitenlandse ondernemingen en/of bestuurders. Bovendien investeert ze constant in de opleiding van haar werknemers en biedt ze ook externe chauffeurs de mogelijkheid om hun C/CE-rijbewijs te behalen via haar erkende opleidingscentrum. Deze strategieën en initiatieven verdienden het beloond te worden. Dat is de reden waarom een jury waarvan de leden afkomstig zijn uit de transportsector Trafuco tot 'Transporteur van het jaar 2015' verkozen heeft.

De MAN-vrachtwagens vervullen een belangrijke rol in het voertuigenpark van Trafuco. De vrachtwagenconstructeur deelt de waarden en strategie van de transporteur. Hun samenwerking dateert reeds van oktober 2000, toen Trafuco een eerste bestelling plaatste voor twee MAN TGA-trekkers.

Het partnership houdt nog steeds stand dankzij de flexibiliteit van de werkplaats van MAN Antwerpen. Elk jaar bestelt Trafuco ongeveer 5 MAN-trucks. Het bedrijf bezit reeds 65 eenheden, waarvan het merendeel trekkers zijn. Trafuco koopt ook regelmatig 4x2- en 6x2-bakwagens aan. Er loopt trouwens een bestelling voor tien voertuigen van dat type. Hoewel Trafuco voor het onderhoud hoofdzakelijk zijn eigen werkplaats gebruikt, wordt het gespecialiseerde werk wel uitgegeven aan MAN Antwerpen waarmee een systeem van dagelijkse leveringen van wisselstukken werd opgezet.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette