Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Trafiek Vlaamse havens stijgt

Gerelateerde onderwerpen :

In de haven van Antwerpen werd in de eerste helft van dit jaar 108,3 miljoen ton geladen en gelost. Dat is 3,6% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral de behandeling van vloeibaar massagoed en containers liet sterke groeicijfers optekenen. Bij de haven van Gent bedroeg de stijging van de goederenoverslag in dezelfde periode 2,7%. De groei situeerde zich vooral bij de vloeibare bulk.

In Zeebrugge bleef de totale overslag in de eerste helft van 2016 op ongeveer hetzelfde niveau als in de eerste jaarhelft van 2015. De overslag van vloeibare bulk en containers daalde, maar dit werd gecompenseerd door trafiektoename bij droge bulk, ro/ro en conventioneel stukgoed. Oostende noteerde in de eerste zes maanden van dit jaar een sterke trafiektoename met 20,3%. De overslag van zowel droge bulk als conventioneel stukgoed nam toe.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Easy Rent breidt uit

Easy Rent breidt uit

Met de overname van Atelier RC in Luik versterkt Easy Rent Truck & Trailer zijn marktpositie in ons land en breidt het productgamma uit op het gebied van haak‐, kip‐ en kraansystemen. Door de strategische fusie van de twee bedrijven kunnen[…]

Scania 770S in primeur voor Karl S'Jegers

Scania 770S in primeur voor Karl S'Jegers

Eerste Scania bij Warsco

Eerste Scania bij Warsco

Eerste Scania in de vloot van Jtd Trans

Eerste Scania in de vloot van Jtd Trans

Meer artikels