Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tracs importeert Italiaanse Overmat-chapemachines

Gerelateerde onderwerpen :

Tracs importeert Italiaanse Overmat-chapemachines

Tracs bvba uit Herentals specialiseerde zich van bij de oprichting in 2009 in het onderhoud en de herstelling van chapemachines. Zaakvoerder Dirk Dergent bouwde in deze niche een stevige reputatie op. Sinds kort is het bedrijf in Herentals ook importeur en verdeler van de Italiaanse Overmat-machines voor België en Luxemburg. Voor heel wat gebruikers vormen deze machines het neusje van de zalm inzake chapemachines.

Dirk Dergent is met bijna 20 jaar op de teller helemaal thuis in de sector van de chapemachines. Tijdens zijn eerste jaren als werknemer in een klassieke garage kreeg hij er al mee te maken. Sindsdien legde hij zich er helemaal op toe. In 2009 stampte hij zijn eigen bedrijf Tracs bvba uit de grond met de focus uitsluitend op het onderhoud en de reparatie van volautomatische chapemachines opgebouwd op trailers.

Wereldwijd zijn er maar vier constructeurs van chapemachines. Deze machines zijn PLC-gestuurd en volledig geautomatiseerd. Bij Tracs kunnen alle merken in onderhoud komen. Op dit moment verzorgt Tracs het onderhoud van zowat 160 chapemachines - onder meer van het merk Bremat - uit België, Luxemburg en Noord-Frankrijk.

Buiten de grenzen

Het bedrijf uit Herentals werd zopas ook importeur en verdeler van de Overmat-chapemachines voor België en Luxemburg. De Italiaanse fabrikant met thuisbasis in Treviso produceert dit type van machines al sinds 1972. Het is voor het eerst dat hij buiten de grenzen gaat en voet aan de grond zet in ons land. Net als andere chapemachines hebben Overmat-machines het zand en cement bij zich. Het enige wat moet gebeuren is de machine aansluiten op een waterbron. In tegenstelling tot de elektrisch gestuurde chapemachines zijn de machines van Overmat uitgerust met gesofisticeerde onlinesystemen.

“De Belgische en Nederlandse markt is voor Overmat een echte topmarkt. Ik ben zelf al enige tijd betrokken bij de engineering en verbeteringen aan de machines van Overmat. Mede dankzij onze jarenlange ervaring met chapemachines kwam de samenwerking met de Italiaanse producent om het merk hier te gaan importeren en verdelen heel vlot tot stand. Tracs zette zich daar op korte tijd volledig mee achter”, voegt Dirk Dergent er enthousiast aan toe.

Twee servicepunten

In 2011 vestigde Tracs bvba zich op de huidige locatie in de  industriezone Wolfstee aan de Toekomstlaan 15 in Herentals. Hier beschikt het bedrijf over 1.000 m² overdekte ruimte en 1.000 m² parking. In juni 2017 werd Sem Van Mechelen medevennoot van Tracs. Ondertussen bestaat het bedrijf uit zeven mecaniciens, magazijniers en bedienden. Er is ook een servicepunt in Eppegem (Zemst).

Tracs richt zich met zijn activiteiten vooral op chapebedrijven, tegelleggers en vloerders. Behalve traditionele chape en vloeichape is er ook de isolatiechape (eps) die volgens Dirk Dergent boven alle andere uitsteekt. Hiervoor maakt de chapemachine gebruik van een veel nauwkeurigere litermeting in tegenstelling tot volumedosering. Het is ook de enige machine met een doorstromingsmeter op de additieven. Tracs doet trouwens het onderhoud van de volledige vrachtwagen en niet alleen van de chapemachine. Het bedrijf in Herentals ontwerpt en verdeelt ook zelf chapebroeken.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Wie een nieuwe bouwmachine besteld heeft, wordt geconfronteerd met lange wachttijden. De aankoop van recente gebruikte machine kan dan soms soelaas bieden. Troostwijk organiseert op het einde van dit jaar een veiling met bouw- en[…]

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

Meer artikels