Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Toyota stelt Proace-bestelwagen voor

Toyota stelt Proace-bestelwagen voor

Het gloednieuwe gamma lichte bedrijfsvoertuigen Proace van Toyota maakt wereldwijd eind deze maand zijn debuut op het salon voor bedrijfsvoertuigen in Birmingham. Het nieuwe gamma bestelwagens biedt de klanten een ruimere keuze aan voertuigen. De Proace-bestelwagens zijn verkrijgbaar in vier uitrustingsniveaus met keuze uit drie afmetingen en twee wielbasissen.

Het gamma begint met een nieuwe variant, de Proace Compact-bestelwagen. Met zijn lengte van 4,6 m en wielbasis van 2,9 m is dit de kortste bestelwagen in het segment middelgrote bedrijfsvoertuigen en creëert hij volgens Toyota een nieuwe norm in dit segment. Dankzij zijn slimme vormgeving combineert hij de afmetingen van een grote CDV (car derived van) met het laadvermogen van een MBV (middelgroot bedrijfsvoertuig). Hij beschikt over drie plaatsen vooraan en heeft een laadruimte van 2,1 m lengte en 1,6 m breed, voor een totaal laadvolume van 4,6 m³. Dankzij zijn draaicirkel van slechts 11,3 m is hij gemakkelijk te manoeuvreren en te parkeren. De Proace Compact is verkrijgbaar als Panel Van of Combi.

Het gamma telt tevens een Combi die tot negen personen kan vervoeren, een dubbele cabine en een platformcabine voor ombouw (verkrijgbaar vanaf het eerste kwartaal 2017). De klant kan kiezen tussen vijf dieselmotoren met een vermogen van 95 tot 180 DIN pk.

De robuuste en ruime cabine heeft alles aan boord om aan de behoeften van professionelen te voldoen.

Alle uitrustingsniveaus beschikken over unieke specificaties, zoals gemotoriseerde rechter- en linkerschuifdeuren, automatische transmissies, drie voorzetels, zelfs in de Proace Compact, en een nieuw Smart Cargo-systeem, dat een openklapbare scheidingswand combineert met een wegklapbare passagierszetel om de laadlengte met 1,16 m en het globale laadvermogen met 0,5 m3 te verhogen. Hij is verkrijgbaar in drie afmetingen ' Compact, Medium en Long.

De Medium-versie, verkrijgbaar in de Panel Van, Combi en platformcabine, is 4,9 m lang en heeft een wielbasis van 3,2 m. Het Smart Cargo-systeem verhoogt de maximale laadlengte hier van 2,5 tot 3,7 m en het totale laadvolume van 5,3 tot 5,8 m³.

De versie Long heeft dezelfde wielbasis van 3,2 m, maar heeft een groter laadvermogen dankzij de verlengde achteroverhang die de globale lengte tot 5,3 m verhoogt. Deze versie is verkrijgbaar in de modellen Panel Van, dubbele cabine en Combi. Ze heeft een laadruimte van 2,8 m lang en 1,6 m breed, voor een totaal laadvolume van 6,1 m³. Het Smart Cargo-systeem verhoogt de maximale laadlengte tot 4 m en het totale laadvolume stijgt tot 6,6 m³.

De drie Proace-bestelwagens hebben schuifdeuren links en rechts en dubbele klapdeuren die 180° openen achteraan en zijn 2,2 m breed (inclusief spiegels) en 1,9 m hoog. Ze hebben een maximale laadruimte van 1.400 kg en een sleepvermogen van maximum 2.500 kg. De elektrische schuifdeuren (standaard op de duurste versie van de Medium- en Long-versies) zijn voldoende breed om een europallet te laden. De Compact- en Medium-versies hebben achteraan standaard 50:50 klapdeuren en kunnen optioneel worden uitgerust met een achterklep met ruit, achterruitverwarming en ruitenwisser.

De robuuste en ruime cabine heeft alles aan boord om aan de behoeften van professionelen te voldoen. Het dashboarddesign omvat duidelijke, analoge wijzerinstrumenten en ergonomische schakelaars. De op suv's geïnspireerde bestuurderspositie van de Proace garandeert een uitstekend zicht. De kort gespreide versnellingspook werd zo dicht mogelijk bij het stuur geplaatst zodat de bestuurder beide handen zoveel mogelijk aan het stuur kan houden. Dit nieuwe gamma bestelwagens van Toyota is verkrijgbaar in vier uitrustingsniveaus: Pure, Active, Comfort en Gold.

De eigenaars kunnen hun auto aanpassen aan hun eisen met een uitgebreide lijst opties en accessoires (ladder achteraan, vaste en uitklapbare bevestigingshaken, dakdragersystemen met rollers, topboxen en buizendragers en een gamma maatoplossingen van Würth). De Proace-bestelwagens zijn verkrijgbaar met vijf aandrijvingen met 1.6- en 2.0 liter-dieselmotoren met een ruime keuze aan vermogens en transmissies. Alle modellen hebben Toyota's stop-startsysteem. Hun CO2-uitstoot ligt lager dan bij hun voorgangers en behoort tot de laagste in het segment van de middelgrote bestelwagens. Een onderhoudsinterval van 40.000 km of twee jaar afhankelijk van het gebruik draagt bij tot de lage gebruikskosten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Dit najaar starten de infrastructuurwerken om het binnengebied Leurshoek in de Oost-Vlaamse gemeente Beveren te ontwikkelen. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met Danneels Development nv. Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo), projectregisseur van[…]

19/05/2022 | WedstrijdWoningbouw
Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst