Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Torfs & Compact Machinery: een kijk binnen deze familiale onderneming met oog op de toekomst

Gerelateerde onderwerpen :

,
Torfs & Compact Machinery: een kijk binnen deze familiale onderneming met oog op de toekomst

Vanaf l.: Marc Torfs, eigenaar Compact Machinery, Nadia Torfs, financieel directeur Compact Machinery, Zenya Torfs, junior assistant manager en dochter van Marc en Nadia Torfs, Benoit Dupont, hoofd verkoop en echtgenoot van Zenya Torfs.

De firma’s Torfs en Compact Machinery, met Marc Torfs aan het roer, zijn al geruime tijd gekend in het grondverzet. Het begon voor Marc Torfs ongeveer 30 jaar geleden bij Skid Steer Center -Antwerpen, een bedrijf actief in de sector van de compactladers. Hier werkte hij voor het merk Thomas.

Thomas

Het merk van Canadese origine werd in België al snel een begrip en was gekend door zijn bedrijfszekerheid. Deze machines werden voornamelijk verkocht in de landbouwsector, de industrie, en de scheepvaart. Zij werden door Torfs Machinery te Schoten volledig aangepast aan de behoeften van de klant. Hierdoor groeide het merk Thomas uit tot een verkoopsucces. De laatste jaren verloren de compactladers aan populariteit. Zij zijn momenteel voornamelijk een nicheproduct voor bepaalde toepassingen.

Ondertussen had Marc Torfs zijn oog laten vallen op Wacker Neuson. Als exclusief invoerder voor compact equipment van dit merk richtte hij Compact Machinery op in Ghislenghien.  Deze onderneming is actief in minigravers, bandendumpers, rupsdumpers, verreikers en wielladers van het merk Kramer, welke in dezelfde groep als Wacker Neuson vallen. Gezien de goede strategische positie van de twee bedrijven is het verlenen van service over het ganse land geen probleem.

Elke provincie is voorzien van een servicepunt, hetzij door eigen geschoolde monteurs, hetzij door geselecteerde partnerships waar serviceverlening, klantvriendelijkheid en technische bekwaamheid voorop staan. Enkele voorbeelden hiervan zijn de firma’s Megabel in Aarlen, Palmaers in Bilzen en recentelijk werd ook de firma Heuninck uit Dendermonde toegevoegd.

Wieldumpers

In de ons omringende landen zien we al jaren dat de vraag naar wieldumpers met een laadcapacitiet van 1 tot 10 ton gestaag toeneemt. België doet momenteel een inhaalmanoeuvre in dit segment. Compact Machinery heeft hier met Wacker Neuson een grote vinger in de pap. Qua prijs-kwaliteitsverhouding staan de Wacker Neuson-dumpers zeker bovenaan de lijst. Dit is te merken aan het stijgende marktaandeel in de verhuurcentra. Daar waar Compact Machinery in 2017 zijn omzet van deze producten zag verdubbelen, zal dit in 2018 verdrievoudigd worden.

Vanaf l.: Kenny Heuninck, eigenaar Heuninck en zoon van Chris Heuninck, Marc Torfs, eigenaar Compact Machinery en Chris Heuninck, eigenaar Heuninck.

Minigravers in een Europees kwaliteitsjasje

Het minigravergamma dat Compact Machinery aanbiedt is een van het meest gevarieerde op de globale markt. Met liefst 16 verschillende minigravers kan aan quasi iedere vraag voldaan worden. Het gamma bevat negen buitendraaiers, vijf binnendraaiers en twee bandenkranen. Hiervan zijn zeven modellen te verkrijgen met het uiterst populaire en vernuftig VDS-systeem.
Wacker Neuson is eveneens leider op het gebied van nulemmissiemachines. Zo zijn er nu reeds verschillende modellen die volledig emmissievrij werken.

Tot slot

De volgende generatie wordt nu al klaargestoomd, om binnen enkele jaren de fakkel over te nemen. Dit zijn Zenya Torfs, de dochter van Marc Torfs en Benoit Dupont, de schoonzoon van Marc Torfs. Zenya Torfs is sinds 2012 voltijds actief binnen de vennootschap. Ze is verantwoordelijk voor de dienst na-verkoop en marketing in het bedrijf. Benoit Dupont is actief in de vennootschap sinds 2017 en begon als vertegenwoordiger. Hij bracht het tot hoofd van de verkoop binnen het bedrijf. Zo is de continuïteit in het bedrijf verzekerd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Wie een nieuwe bouwmachine besteld heeft, wordt geconfronteerd met lange wachttijden. De aankoop van recente gebruikte machine kan dan soms soelaas bieden. Troostwijk organiseert op het einde van dit jaar een veiling met bouw- en[…]

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

Meer artikels