Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tinc participeert in on-shore windpark

De sinds kort op de beurs Euronext Brussel genoteerde infrastructuurbeheerder Tinc verwerft samen met DG Infra Yield het operationele on-shore windmolenpark Kreekraksluis van energiebedrijf Delta, dat het park heeft ontwikkeld. Het windpark bevindt zich vlakbij de Kreekraksluizen in het Schelde-Rijnkanaal in de Zeeuwse gemeente Reimerswaal in Nederland. Het park is operationeel sinds 2012 en heeft een capaciteit van 16 Nordex-turbines van 2,5 MW die met een gezamenlijk vermogen van 40 MW jaarlijks voorzien in de stroombehoefte van ruim 28.000 gezinnen.

Na de overname zal Delta betrokken blijven bij het operationele beheer van het windpark. Bovendien heeft het park een langdurige overeenkomst met Delta waarbij deze laatste de geproduceerde stroom zal afnemen. De investering in Windpark Kreekraksluis is voor Tinc de eerste inzake windenergie in Nederland, na eerdere investeringen in Nederland en België in energie, pps- en dbfm-projecten en overige infrastructuur. De investering gebeurt samen met het niet-beursgenoteerde infrastructuurfonds DG Infra Yield, dat eveneens wordt beheerd door de infrastructuur joint-venture van Belfius en Gimv.

De totale overnameprijs situeert zich binnen de door Delta vooropgestelde prijsvork van 61 tot 68 miljoen ' en wordt mede gefinancierd door ASN Bank en ASN Groenprojectenfonds. Voor Tinc zelf gaat het om een investering van ongeveer 12 miljoen '. De overname wordt gefinancierd met een gedeelte van het geld dat werd opgehaald ter gelegenheid van de recente beursgang.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Heraanleg wenkt voor kruispunt in Berchem

Heraanleg wenkt voor kruispunt in Berchem

Het uitgestrekte en complexe kruispunt van de Elisabethlaan met de Floraliënlaan in Berchem kreeg enkele jaren geleden een tijdelijke inrichting om het veiliger te maken. Nu is het definitieve ontwerp klaar.     Na de goedkeuring[…]

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw