Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

TINC pakt uit met sterke halfjaarcijfers

Gerelateerde onderwerpen :

,
TINC pakt uit met sterke halfjaarcijfers

Het Belgische beursgenoteerde infrastructuurfonds TINC (The INfrastructure Company) pakt uit met sterke halfjaarresultaten. Ondanks de verlengde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, ondervond de investeringsportefeuille geen materiële onderbrekingen of noemenswaardige problemen.

“Onze participaties in Ondersteunend Vastgoed en Digitale Infrastructuur kenden een positief effect van de aantrekkende inflatie op de verwachte kasstromen en dus ook op hun waardering. Via de investeringen in de vier maatschappelijk geïnspireerde focusgebieden blijft TINC een bijdrage leveren aan de infrastructuur voor de wereld van morgen. Op basis van dit interim-resultaat, mikken we op een bruto uitkering van 0,53 € per aandeel voor het huidige boekjaar’, aldus CEO Manu Vandenbulcke.


De investeringsportefeuille bevat 23 participaties in België, Nederland en Ierland met een reële waarde van 414,9 miljoen €  (+ 4,6 % ten opzichte van 30 juni 2021). Het portefeuilleresultaat over de eerste jaarhelft bedraagt 20,8 miljoen €. Dit resulteert in een nettowinst van 18,2 miljoen € of 0,50 € per aandeel. Het eigen vermogen bedraagt 457 miljoen € of € 12,57 € per aandeel.


TINC investeerde de voorbije periode 10 miljoen €, onder meer in de overname van een 50% belang in een portefeuille van operationele zonneparken op bedrijfsdaken in België, de overname van een bijkomend belang in het pps-project Prinses Beatrixsluis in Nederland en een investering van ongeveer 5 miljoen € groeikapitaal in het portefeuillebedrijf Datacenter United in België. Het gaat om de financiering van het partnership met DC Star, een verstrekker van colocatiediensten met datacenters in Oostkamp, Gent en Burcht.


TINC is een investeringsmaatschappij en participeert in bedrijven die actief zijn in het realiseren en uitbaten van infrastructuur. TINC werd in december 2007 opgericht en noteert sedert 12 mei 2015 op Euronext Brussels. Als beursgenoteerde investeringsmaatschappij beschikt TINC over een platform voor de verdere financiering van haar groei. Dit platform is toegankelijk voor zowel particuliere als institutionele beleggers en laat hen toe om op een liquide, transparante en gediversifieerde wijze te beleggen in kapitaalintensieve infrastructuur.


TINC is momenteel actief in België, Nederland en Ierland, en beoogt een verdere geografische expansie naar andere Europese regio’s, bij voorkeur via gevestigde en beproefde samenwerkingsverbanden met industriële, operationele of financiële partners.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hoe zorgen we voor minder ongevallen in de bouwsector?

Publireportage

Hoe zorgen we voor minder ongevallen in de bouwsector?

Hoewel het aantal arbeidsongevallen in de bouw afneemt, ligt het cijfer nog altijd te hoog in België. Hoe implementeren we een (betere) veiligheidscultuur? Volgens de meest recente cijfers van Fedris, het Federaal Agentschap voor[…]

26/05/2022 |
De praktische en esthetische voordelen van aluminium bouwmaterialen

Publireportage

De praktische en esthetische voordelen van aluminium bouwmaterialen

Boels faciliteert en anticipeert op emissievrije bouwplaats

Publireportage

Boels faciliteert en anticipeert op emissievrije bouwplaats

Welke vloer past bij jou?

Publireportage

Welke vloer past bij jou?

Meer artikels