Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

TINC investeert in operationele zonneparken en datacenter

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
TINC investeert in operationele zonneparken en datacenter

© ©THINK b - stock.adobe.com

Het Belgische beursgenoteerde infrastructuurfonds TINC (The INfrastructure Company) breidt haar portefeuille uit met 12 MW aan operationele zonneparken in ons land. Er wordt ook extra geïnvesteerd in het Belgische Datacenter United.
Concreet verwerft TINC een belang van 50% in een portefeuille van operationele zonneparken die verspreid zijn op bedrijfsdaken in Vlaanderen en een productiecapaciteit hebben van 12 MW. De zonneparken hebben een stroomafnameovereenkomst gesloten met de eigenaars van de gebouwen die de geproduceerde stroom ter plaatse zullen gebruiken.

Deze overname past in de strategie van TINC om actie te investeren in de energietransitie en doet de totale productiecapaciteit van de portefeuille hernieuwbare energie toenemen tot ongeveer 325 MW, inbegrepen 37 MW zonne-energie. Voor TINC betekent het een investering van ongeveer 5 miljoen € die onmiddellijk zal bijdragen tot het resultaat.

TINC investeert ook bijkomend groeikapitaal in haar participatie Datacenter United voor de financiering van het partnership met DC Star, een verstrekker van colocatiediensten met datacenters in Oostkamp, Gent en Burcht. Hierdoor vergroot Datacenter United zijn lokale aanwezigheid in Vlaanderen en Brussel. Ook hier gaat het voor TINC om een investering van 5 miljoen €.

TINC is een maatschappij die duurzame waarde wil creëren door te investeren in de infrastructuur voor de wereld van morgen. Maatschappelijke relevantie en duurzaamheid zijn belangrijke overwegingen voor TINC als uitgesproken lange-termijn investeerder in infrastructuur. Via het investeringsbeleid en de participaties wil het bedrijf bijdragen aan een koolstofarme, gezonde en welvarende samenleving.

De maatschappij investeert in bedrijven die actief zijn in het realiseren en uitbaten van infrastructuur en houdt een gediversifieerde portefeuille aan van participaties in focusgebieden zoals publieke infrastructuur, energie-infrastructuur, digitale infrastructuur en ondersteunend vastgoed en dit in België, Nederland en Ierland.

TINC investeert voornamelijk in mature en operationele publieke en private infrastructuur en werd in 2007 opgericht. Sinds mei 2015 is het bedrijf genoteerd op Euronext Brussel waardoor zowel institutionele als particuliere beleggers de mogelijkheid krijgen om te participeren in infrastructuur. De aandeelhouders genieten mee van de groei.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Urban.brussels levert een vergunning af aan Brussel Mobiliteit voor de bouw van een verbinding voor voetgangers en fietsers onder de brug aan Jules de Trooz. Met deze onderdoorgang komt er een alternatief voor een druk kruispunt en wordt de[…]

Definitief ontwerp Antwerpse Schuttershofstraat goedgekeurd

Definitief ontwerp Antwerpse Schuttershofstraat goedgekeurd

Groen licht voor bouw ecoduct Hallerbos

Groen licht voor bouw ecoduct Hallerbos

Werken aan Borsbeeksebrug in Berchem gestart

Werken aan Borsbeeksebrug in Berchem gestart

Meer artikels