Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

TINC investeert in Nederlands windpark

TINC investeert in Nederlands windpark

“TINC heeft opnieuw mooie stappen gezet in de groei van zijn portefeuille”, zeggen CEO Manu Vandenbulcke en Jean-Pierre Blumberg, voorzitter van de raad van bestuur. (foto TINC)

Het Belgische beursgenoteerde infrastructuurfonds TINC neemt een meerderheidsbelang in het windpark Kroningswind (goed voor ongeveer 80 MW) op het Nederlandse eiland Goeree-Overflakkee in het zuidwesten van de provincie Zuid-Holland. De investering kan bij de volledige realisatie van het project oplopen tot 40 miljoen €. 

Daarnaast verhoogde TINC zijn belang in de Nederlandse glasvezelspecialist GlasDraad met 20 miljoen € met het oog op de aanleg van bijkomende glasvezelnetwerken in landelijke gebieden in Nederland. De investeringen werden bekendgemaakt bij de publicatie van het jaarverslag van de investeringsmaatschappij.
 
Het portefeuilleresultaat voor het afgelopen boekjaar bedraagt 24,8 miljoen € (of 0,91 euro per aandeel), een toename met 22,4% ten opzichte van het vorige boekjaar. Dit vertaalt zich in een nettowinst van 20,3 miljoen € (of 0,74 € per aandeel), een toename met 4,8% tegenover het vorige boekjaar.
 
Het netto-actief bedraagt 331,30 miljoen € of 12,15 € per aandeel tegenover 325,10 miljoen € of 11,92 € per aandeel een jaar geleden. De investeringsportefeuille bevat 18 participaties in België, Nederland en Ierland met een reële marktwaarde van 267,1 miljoen €, een toename met 9,7% vergeleken met vorig boekjaar. 
 
TINC verhoogde tijdens het afgelopen boekjaar zijn investering in Storm Vlaanderen met 15 miljoen € voor de realisatie van nieuwe windparken (ongeveer 45 MW) en nam een belang in De Haan Vakantiehuizen, samen goed voor 20 miljoen € aan investeringstoezeggingen. Per einde boekjaar heeft TINC nog voor 42,5 miljoen € contractuele investeringstoezeggingen, zowel met betrekking tot bestaande als voor het verwerven van nieuwe participaties.
 
De combinatie van de huidige participaties en de uitstaande contractuele investeringstoezeggingen bedraagt 102,5 miljoen € (met inbegrip van deze na afsluiting van het boekjaar) en laat de portefeuille van TINC op termijn groeien tot ongeveer 370 miljoen €. TINC beschikt op het einde van het boekjaar over 61,7 miljoen € aan liquide middelen.
 
Aandeelhouders kunnen in oktober rekenen op een uitkering van 0,5 € per aandeel (of in totaal 13,6 miljoen €), waarbij 0,45 € per aandeel wordt uitgekeerd onder de vorm van een kapitaalvermindering en 0,05 € per aandeel onder de vorm van een dividend.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oost-Vlaanderen bestrijdt wateroverlast en verhoogt waterbeschikbaarheid bij droogte

Oost-Vlaanderen bestrijdt wateroverlast en verhoogt waterbeschikbaarheid bij droogte

De provincieraad van Oost-Vlaanderen heeft het ontwerp voor de herinrichting van het overstromingsbekken in de Moerasstraat in Kruisem goedgekeurd. De omgevingsvergunning wordt aangevraagd en er wordt een aannemer gezocht voor de uitvoering van[…]

Antwerpen leidt nieuwkomers op tot grondwerker

Antwerpen leidt nieuwkomers op tot grondwerker

'Eerst het water, de rest komt later'

'Eerst het water, de rest komt later'

23 kandidaten willen Landschapspark of Nationaal Park Vlaanderen worden

23 kandidaten willen Landschapspark of Nationaal Park Vlaanderen worden

Meer artikels