Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tiende promotiedag duurzame verlichting

In het congrescentrum Lamot aan de Van Beethovenstraat 8-10 in Mechelen vindt op donderdag 12 mei de jubileum­editie plaats van de 'Promotiedag duurzame verlichting'. De regie en coördinatie zijn opnieuw in handen van de partners Energik vzw en Groen Licht Vlaanderen (Laboratorium voor Lichttechnologie, KU Leuven). Dit evenement staat open voor al wie interesse heeft in innovatie m.b.t. verlichting. Dit jaar is het thema 'Verbonden door licht'.

De led-(r)evolutie is volop aan de gang. Een nieuwe vorm van lichtontwerp heeft haar intrede gemaakt. Nieuwe inzichten rond extra intelligentie en visueel comfort door innovatieve verlichtingssystemen komen op ons af. Dankzij de alomtegenwoordigheid van kunstlicht, zowel in gebouwen als in de publieke ruimte, kan deze 'Verlichting 2.0' de basis vormen voor een snelle digitale transitie. We zijn binnenkort dus misschien met zijn allen verbonden door licht.

Experts afkomstig uit universiteiten, overheden en kenniscentra zullen tijdens parallelle sessies van het seminarieprogramma de deelnemers meenemen in een zoektocht naar nieuwe lichtoplossingen. De bepaling van de energie-efficiëntie volgens de norm EN 15193, de impact van levensduur of gebruiksduur van led op het lichtontwerp, de meerwaarde van DC-netten en de nieuwe metriek voor de kleurweergave van lampen zullen hier aan bod komen.

Ook de mogelijke lichthinder van reclameborden, de rol van contrasten en perceptie van licht op de architectuur en toegankelijkheid van gebouwen, de focus op een circulaire economie, de nieuwe financieringssystemen via leasing en de richtlijnen voor een goede verlichting in scholen zullen behandeld worden. De standhouders op de minibeurs maken deel uit van het Consortium Groen Licht Vlaanderen of zijn lid van Energik vzw.

Het evenement op 12 mei begint om 9.45 u. en wordt afgesloten met een receptie om 16.30 u. Vooraf inschrijven is verplicht en kan tot 4 mei via energik.be. Meer informatie krijg je bij Tina Uyttendaele: tel. 015 40 01 43 of info@energik.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Brussel lanceert projectoproep rond gender en stedenbouw

Brussel lanceert projectoproep rond gender en stedenbouw

De stad Brussel lanceert een open projectoproep gericht op initiatieven die inzetten op gender en stedenbouw. Ze maakt hiervoor 80.000 euro vrij. Volgens het Brusselse stadsbestuur is de publieke ruimte van en voor iedereen, maar wordt deze in[…]

Gent opent fiets- en voetgangersonderdoorgang aan Coupure

Gent opent fiets- en voetgangersonderdoorgang aan Coupure

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde