Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tien svk's staan onder verhoogd toezicht

10 van de 48 Vlaamse sociale verhuurkantoren (svk's) staan onder een verhoogd financieel toezicht. Dat vertelde Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans naar aanleiding van een parlementaire vraag van volksvertegenwoordiger Valerie Taeldeman.

Faillissement

Svk's huren woningen op de private markt en verhuren deze tegen een betaalbare huurprijs aan mensen met een beperkt inkomen. Sociale verhuurkantoren nemen bij de verdere verhuur de zorgen over van de eigenaar en staan in voor een stipte betaling van de huur. Valerie Taeldeman is na het recente faillissement van het Gentse svk Woonfonds uiterst bezorgd over de gevolgen daarvan op de werking van het hele svk-landschap en vraagt de minister naar maatregelen om de werking van de svk's te versterken en te volgen faillissementen in de toekomst te voorkomen.

10 miljoen

Minister Homans wijst erop dat de svk's al nauw in hun werking worden gevolgd. In de toekomst wil ze initiatieven nemen die, nog meer dan reeds het geval is, zullen inzetten op de detectie van problemen, de ondersteuning van de svk's en de verbetering van de werking ervan. Dat moet toelaten om kort op de bal te spelen en te verhinderen dat problemen zouden uitgroeien tot grote moeilijkheden. De 10 miljoen ' extra middelen voor svk's voor dit jaar zullen in die zin mee kunnen aangewend worden voor maatregelen tot de verdere professionalisering van sociale verhuurkantoren.

Visitatierondes

Valerie Taeldeman is tevreden dat de minister haar voorstel om, naar analogie met wat reeds bestaat voor de sociale huisvestingsmaatschappijen, visitatierondes voor svk's te organiseren, wil onderzoeken.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen