Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tien nieuwe Scania’s voor De Coster

Gerelateerde onderwerpen :

Tien nieuwe Scania’s voor De Coster

De tien nieuwe Scania’s vullen de bestaande vloot van zowat 250 voertuigen (waarbij 40 vrachtwagens) aan. Ze worden door De Coster Dominique nv uitgerust met een weeg- en track & trace-systeem.

© De Coster

Tien nieuwe vrachtwagens voor een bedrijf actief in de bouw, dat zie je niet al te vaak. De Coster Dominique nv uit Helchteren kreeg zopas de sleutels overhandigd van liefst tien nieuwe Scania-vrachtwagens. Atelier Jansen Kaulille (AJK) leverde evenveel opleggers.

Onderneming De Coster Dominique kende de afgelopen jaren een heel gezonde groei. “We zijn actief in grond-, afbraak- en funderingswerken en recyclage over heel België. En we merken dat de vraag steeds groter wordt. De tien Scania’s zijn dan ook een klein gokje”, lacht zaakvoerder Dominique De Coster.

“Anticiperen is één van onze grote sterktes. En we willen voorzien in de eigen behoeften en inspelen op de uitbreidende markt. Er worden heel vaak contracten gesloten waar meteen kort op de bal moet worden gespeeld. Donderdag tekenen en de maandag erna al beginnen. Dan kan je maar beter zorgen dat je het materiaal voorhanden hebt. We kunnen natuurlijk ook vrachtwagens huren. Maar die zijn moeilijk om te vinden en als je ze vindt, moet je nemen wat je kan krijgen. Dan organiseren we liever ons eigen transport”, vult commercieel verantwoordelijke Tom De Coster aan.

De Coster Dominique nv koos bij Scania-dealer Buga in Hasselt voor tien identieke modellen: de G410 LA 6x4. “Daar kochten we in 2014 voor het eerst vijf Scania’s van het type G400. En daar zijn we ongelofelijk tevreden over. Zowel over de prijs, de zuinigheid als de kwaliteit. Andere merken hebben al zo vaak in de garage gestaan dat ze de weg ernaartoe zelfs zonder chauffeur zouden kunnen afleggen. Maar die Scania’s hebben, behalve het reguliere onderhoud, nog nooit een garage van binnen gezien. Die vijf modellen hebben het pad geëffend voor deze grote aankoop”, zeggen Dominique en Tom De Coster.

“Ze waren zo tevreden over de G400 dat we hen meteen de G410 hebben aangeraden. In basis hetzelfde model, dat nu ook voldoet aan de Euro 6-normen. Maar er is meer: de motor van de G410 heeft alleen SCR nodig om de Euro 6-norm te behalen. Dat betekent niet alleen dat de trekker lichter is, maar vooral ook enorm zuinig in verbruik. Per kilometer valt de prijs dus een stuk voordeliger uit. Het 6x4-model dat De Coster Dominique nv heeft gekocht, heeft een oplegger met twee assen en heeft een bijzonder goed rijgedrag in de wat moeilijkere terreinen. Zoals de bouwwerven waar ze dagelijks operationeel zijn”, weet Guy Bens, bestuurder van Buga.

Met 35 jaar ervaring is De Coster Dominique nv een vertrouwd gezicht in de bouwsector.  Het is een totaalleverancier voor aannemers, projectontwikkelaars en industriële bedrijven. Liefst 80 werknemers gaan aan de slag op bouwwerven nog vóór het bouwproces begint en zorgen o.a. voor het bouwrijp maken van terreinen en kavels, renovatiesloop, asbestsanering, afbraak- en grondwerken, funderingstechnieken en rioleringswerken. “Eén centraal aanspreekpunt hebben is handig. We zien vaak dat grote bedrijven blijven terugkomen met andere vragen”, aldus Tom De Coster.

De onderneming is actief op verschillende bouwwerven. “In Hasselt gaan we de Ursulinenschool afbreken en werken we mee aan het bouwproject Books op het Dusartplein en aan de uitbreiding van de Corda Campus. In Sint-Truiden helpen we bij een groot stationsproject en in Oevel zijn we actief op de voormalige Bosal-site. We werkten eerder al voor Alken-Maes, op de nieuwe Ikea-site in Hasselt, aan het Shoppingcenter in Genk of voor het nieuwe Europese distributiecentrum van Hyundai en KIA in Ham”, somt Dominique De Coster op.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco Construction Machinery Europe en de Belgische verdeler De Bruycker-Kemp kondigen aan dat aan het Kobelco-assortiment de nieuwe SK210LC-11 en SK210NLC-11 (versie met smal onderstel) werden toegevoegd. Deze nieuwe generatie graafmachines[…]

12/06/2021 | Graafmachines
Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Bobcat introduceert nieuwe generatie verreikers

Bobcat introduceert nieuwe generatie verreikers

Meer artikels