Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tien nieuwe brownfields ontvankelijk verklaard

Het brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van brownfields. Een brownfield is een geheel van verwaarloosde of onderbenutte gronden die zodanig zijn aangetast dat zij slechts gebruikt of hergebruikt kunnen worden d.m.v. structurele maatregelen. Met dit decreet werd een systematiek ontwikkeld waarbij jaarlijks een oproep wordt georganiseerd voor het indienen van aanvragen op basis waarvan actoren brownfieldconvenanten sluiten met de Vlaamse regering.

In het kader van de zesde oproep werden de volgende tien projecten waarvoor aanvraagdossiers werden ingediend ontvankelijk verklaard, zodat nu de evaluatie i.v.m. de gegrondheid kan worden gestart. Het gaat om de projecten IMHO (Gullegem), Grote Heerweg (Beveren-Leie), Roborst Steenbakkerijen (Zwalm), Stationsstraat (Deinze), Sanimet 2020 (Machelen), de Eandissite (Tielt), Waterfront (Gent), Elektrion (Gent), Saffre Frères (Oudenaarde) en Gevaert 5 (Edegem-Mortsel).

In 2012 werd het brownfieldconvenant Immo Verbrugge (Roeselare) ondertekend. De Vlaamse regering keurde nu ook het tweede addendum aan dit convenant goed. Het addendum brengt de herontwikkeling in overeenstemming met het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Roeselare en het in opmaak zijnde ruimtelijk uitvoeringsplan, zodat de gronden een herbestemming krijgen naar wonen met ruimte voor lokale bedrijvigheid.

In het kader van de vierde oproep en na de publieke consultatie van het brownfieldconvenant keurde de Vlaamse regering het brownfieldconvenant Antwerp-Dry Docks definitief goed. Het gaat om een werf voor scheepsherstelling in de haven van Antwerpen. Het brownfieldconvenant Transuniverse (Wondelgem) wordt beëindigd omat de doelstellingen werden behaald.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen