Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tien nieuwbouwwoningen voor Kleine Landeigendom Het Volk

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Tien nieuwbouwwoningen voor Kleine Landeigendom Het Volk

De sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk heeft tien sociale nieuwbouwwoningen aan de Krakeelhoek en Bliekput in Waarschoot (Lievegem) voorlopig opgeleverd. Ze werden ontworpen door ARKS Architecten uit Aalter en gebouwd door aannemer Everaert-Cooreman nv uit Overmere.

“Een aantal van de woningen in de Krakeelhoek is nog beschikbaar, maar de meeste zijn al verkocht. Dat verbaast ons niet, want de woningen zijn erg goed gelegen, centraal in Waarschoot, op wandelafstand van het dorp en de winkels, in een rustige wijk, maar ook dicht bij de N9", zegt Hans Heyse, directeur van Kleine Landeigendom Het Volk.

"Het gaat om tien kwaliteitsvolle en duurzame nieuwbouwwoningen. Er zijn acht woningen met drie slaapkamers, voor vier of vijf personen. Daarnaast zijn er ook nog twee  woningen met vier slaapkamers, uitgerust voor zes personen. Bovendien is elke woning voorzien van een carport, een regenwaterput en een zonneboiler", verduidelijkt directeur Heyse.Aannemer Everaert-Cooreman uit Overmere-Berlare begon met de bouwwerken in oktober 2018 en werden anderhalf jaar later afgerond. “De totale kostprijs van het volledige project wordt geraamd op 1,78 miljoen €, zonder btw.

"Dat is zonder de vloeren, de keuken en de badkamerinrichting, want die kunnen de kopers naar hun eigen smaak voorzien. Ze kunnen begin maart aan de slag, want dan krijgen ze de sleutels van hun woning”, legt Hans Heyse uit.

Het project in de Krakeelhoek is niet het enige van Kleine Landeigendom Het Volk in Waarschoot. Ook op de hoek van de Akkerstraat en de Bellebargie worden momenteel tien woningen gebouwd. De oplevering daarvan is voorzien in oktober.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Het vastgoedproject Mairesse Garden aan de Munthofstraat 137-139 in Sint-Gillis zal worden gerealiseerd door aannemer  Louis De Waele. Voor het project sloeg de gemeente Sint-Gillis de handen in elkaar met citydev.brussels. Er komen negen[…]

Heylen Vastgoed breidt uit naar Oost-Vlaanderen

Heylen Vastgoed breidt uit naar Oost-Vlaanderen

Corona maakt vastgoed aan de kust duurder

Corona maakt vastgoed aan de kust duurder

SVK Zuid-Oost-Vlaanderen heeft 700 woningen in beheer

SVK Zuid-Oost-Vlaanderen heeft 700 woningen in beheer

Meer artikels