Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Thv Houben-Strabag start half januari met bouw Quartier Bleu

Gerelateerde onderwerpen :

,
Thv Houben-Strabag start half januari met bouw Quartier Bleu

 

De werkzaamheden aan de kanaalkom zijn intussen een bekend beeld geworden voor de Hasselaar. Samen met tal van toeristen komen ze dan ook naar de gigantische bouwput kijken vanop het speciaal daartoe ontwikkelde uitkijkplatform, waardoor de term “bouwputtoerisme” stilaan tot een begrip is uitgegroeid. De volgende fases van de werkzaamheden starten begin volgend jaar, wanneer de tijdelijke handelsvereniging (thv) Houben-Strabag het project Quartier Bleu zal bouwen.

“We zijn bijzonder trots dat we als Limburgse aannemerstandem dit project kunnen bouwen. Met zowat 2.500 ondergrondse parkeerplaatsen en elf bovengrondse gebouwen is het project een uitdaging van formaat. Tijdens de jongste maanden hebben we in nauw overleg met de bouwheer intensief gewerkt aan een strikte bouwplanning, waarbij we ieder onderdeel van het project in detail hebben uitgewerkt en geoptimaliseerd”, verklaren Karel Luyckx, algemeen directeur bij Houben, en Marc Notermans, regiodirecteur van Strabag Genk.

Minder hinder

Hierbij schenken projectontwikkelaars Chateaux Real Estate en Matexi veel aandacht aan het “Minder hinder”-principe. “We bekijken bij iedere stap hoe we de impact voor de buren kunnen minimaliseren. De nabijheid van het water is een belangrijk onderdeel van de werflogistiek: zowel de grondafvoer van de bouwput als enkele belangrijke toevoerlijnen van de bouwplaats verlopen via het water. Je kan met binnenstedelijke bouwprojecten overigens wel degelijk een goede balans vinden tussen duurzaamheid en haalbaarheid”, benadrukken Philippe Onclin, eigenaar van Chateaux Real Estate, en Tom Van Becelaere, Business Unit Manager Limburg bij Matexi.

“Half januari starten we de bouwwerken van de ondergrondse constructie. We zullen minutieus en snel tewerk gaan. De totale ondergrondse oppervlakte bedraagt 100.000 m2 en zal in een recordtempo worden gerealiseerd. Het eindresultaat wordt een hypermoderne openbare luxeparking. De aansluitende bouwtijd voor de bovengrondse ruwbouwconstructie is geraamd op twaalf maanden”, meldt de directie van de thv Houben-Strabag.

De bovengrondse gebouwen worden een echt nieuw stadsdeel voor Hasselt. De invulling is gericht op wonen, shoppen en horeca. Architectenbureau De Gregorio & Partners ontwierp de hoogwaardige architectuur van het geheel.

Partners

Chateaux Real Estate (Group Onclin), gevestigd in Hasselt, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van (binnen)stedelijke zones met een mix van residentiële en commerciële invullingen. Deze projectontwikkelaar stond eerder al in voor de vastgoedprojecten Hassaporta en Stadshaven.

Matexi biedt sinds zijn oprichting in 1945 iedereen de kans om een betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle woning aan te schaffen. Onder het motto “Welkom in de buurt” creëert het buurten die inspireren om samen meer van het leven te maken. Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, het Brusselse Gewest, het Groothertogdom Luxemburg en de Poolse hoofdstad Warschau. Met ruim 350 medewerkers ontwikkelt het momenteel 600 buurten in 300 steden en gemeenten en realiseert het zo een duizendtal woonhuizen en appartementen per jaar.

Het Limburgse klasse 8D-aannemersbedrijf Houben realiseert al bijna 85 jaar degelijke oplossingen voor de overheid en professionele bouwheren. Als familiebedrijf poogt het continu toegevoegde waarde te bieden aan zijn bouwpartners. Hiertoe anticipeert het voortdurend op de evoluerende vragen van de markt en tracht het een voorloper te zijn inzake  innovatie en nieuwe technieken. 

Strabag Belgium nv is een 100% dochteronderneming van Ed. Züblin AG en maakt deel uit van de Europese bouwgroep Strabag SE. Wereldwijd stelt Strabag ruim 73.000 mensen tewerk, die in 2015 een omzet van 14,3 miljard € lieten optekenen. Sinds zijn oprichting in 1965 is Strabag uitgegroeid tot één van de leidinggevende bouwondernemingen in België. Het streeft naar een sterke positie in de Benelux in vooral de utiliteitsbouw, de industriebouw en civiele werken. Zijn wereldwijde kennis en ervaring zorgt in combinatie met een lokale uitvoering (“Think global, act local”) voor de realisatie van erg complexe projecten zoals Red Star Line Antwerpen, UZ Gent K12D, Muntpunt Brussel, Sporthal De Warande Wetteren, keukentoren Coovi-Elishout Anderlecht, CC De Grote Post Oostende en De Rotterdam. Strabag Belgium positioneert zich als een sterk innovatieve en meedenkende aannemer met kantoren in Antwerpen, Brussel, Genk, Gent en Luik.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

De werken aan het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT beginnen in november. De stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe complex had de omroep al gekregen, maar het was nog even wachten op de milieuvergunning. Zopas werd ook[…]

30/09/2022 | Projectennieuwbouw
Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Meer artikels