Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

(c) Thomas & Piron

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild.
De transactie, waarvan het bedrag niet wordt bekendgemaakt, moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. De overname moet in het eerste kwartaal van 2022 worden afgerond.
 
BAM Galère is al meer dan 70 jaar een belangrijke speler in de sector in België en is actief in zowat alle bouw- en civiele werken, zowel publiek als privaat. In Wallonië, Brussel en Luxemburg is BAM Galère betrokken bij vele grote infrastructuurprojecten en ontwikkelt het ook gespecialiseerde activiteiten.
 
BAM Lux, een dochteronderneming van BAM Galère, is in het Groothertogdom Luxemburg actief in bouw- en civieltechnische werken, zowel publiek als privaat. BAM Lux heeft veel belangrijke referenties en de lopende projecten zijn bijzonder divers.
Onder de huidige projecten van de twee overgenomen bedrijven vinden we o.m. een nieuw ziekenhuis in Doornik, het cultureel centrum Pôle des Savoirs in Luik, de ruwbouw van het Jean Monnet 2-gebouw voor de Europese Commissie in Luxemburg-Kirchberg, de renovatie van het viaduct van Huccorgne aan de E42/A15 ter hoogte van Wanze en het metroproject 3 in Brussel (verbindingstunnel Noordstation). Dit jaar zullen beide bedrijven een omzet realiseren van zowat 220 miljoen €.
 
“We zijn verheugd de 650 nieuwe collega's van BAM Galère en BAM Lux te verwelkomen, een stijging van 25% in ons personeelsbestand. Uiteraard onder voorbehoud van instemming van de mededingingsautoriteiten. Met deze overname sluit Thomas & Piron het jaar 2021 met veel enthousiasme af: we realiseren ons ambitieuze groeiplan in een steeds veeleisender wordende markt", zegt Edouard Herinckx, gedelegeerd bestuurder van de Thomas & Piron Groep.

“Om een overname goed te laten verlopen, moet je vakkennis en ondernemersdynamiek respecteren. Er verandert dan ook niets voor de aanwezige teams (afgezien van de visuele identiteit van de twee bedrijven). Het doel is om samen de best mogelijke synergieën en samenwerkingen te creëren”, besluit Herinckx.
 
Met de integratie van de twee bedrijven zal Thomas & Piron ongeveer 3.000 mensen tewerkstellen in België en het Groothertogdom Luxemburg maar ook in Frankrijk, Zwitserland, Portugal en Marokko.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

AML verdeelt Mecalac in Wallonië en Brussel

AML verdeelt Mecalac in Wallonië en Brussel

Materieelproducent Mecalac heeft een akkoord gesloten met distributeur AML voor Wallonië en Brussel. AML was tot voor kort vooral een lokale dealer van premium-merken in materieel. Het is voor het eerst dat Ateliers Marcel Lambert (AML)[…]

10/12/2021 | MaterieelVerhuur
Thomas & Piron herontwikkelt drie ziekenhuissites in Charleroi

Thomas & Piron herontwikkelt drie ziekenhuissites in Charleroi

Sprimont krijgt meest innovatieve gezondheidscampus van Wallonië

Sprimont krijgt meest innovatieve gezondheidscampus van Wallonië

Heraanleg Kleine Westelijke Ring na net geen 20 jaar afgerond

Heraanleg Kleine Westelijke Ring na net geen 20 jaar afgerond

Meer artikels