Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Thomas More start renovatie en nieuwbouw Campus De Vest

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Thomas More start renovatie en nieuwbouw Campus De Vest

De Thomas More-hogeschool heeft belangrijke uitbreidingsplannen. Die volgen op eerdere verbouwings- en aanpassingswerken op verschillende campussen. De volgende fase omvat het renovatie- en nieuwbouwproject op Campus De Vest, een belangrijke fase in het Masterplan Mechelen. De hogeschool koos het wedstrijdontwerp van TV Stramien Arcade voor deze site. De eerste spadesteek is gepland voor het najaar van 2021.

De Thomas More-hogeschool groeit snel. Dit academiejaar telt de school 19.400 studenten. De kaap van 20.000 studenten is in zicht. Met 16 nieuwe graduaatsopleidingen kwamen er in één klap 1.100 studenten bij, bovenop de gestage groei van het aantal bachelorstudenten in de voorbije jaren. De hogeschool is naar eigen zeggen de grootste van de provincie Antwerpen en met negen vestigingsplaatsen ook de meest aanwezige. 
 
De renovatie- en nieuwbouwplannen voor Campus De Vest in Mechelen aan de nieuwe Dijle-terrassen passen in de ambitieuze toekomstplannen van de hogeschool om op verschillende locaties in de provincie professioneel hoger onderwijs op moderne en gespecialiseerde campussen aan te bieden. De plannen moeten meer ruimte creëren voor leren, werken en leven.

Eigenheid

Thomas More heeft vier campussen in Mechelen. Campus De Ham is de thuishaven van alle media-opleidingen, Campus Faydherbe is gespecialiseerd in design en architectuur, Campus Kruidtuin herbergt de lerarenopleidingen en op Campus De Vest vind je business- en zorgopleidingen. Het is de bedoeling dat elke unit zijn eigenheid op de eigen campus verder uitbouwt met gespecialiseerde skillslabs, ateliers en studio's en dat ruimtes met een algemene onderwijs- en communityfunctie, zoals aula's, vergaderzalen, leercentra en een studentenrestaurant op de nieuwbouwsite aan Campus De Vest geconcentreerd worden.
 
‘Een marktplaats voor kennis’, zo omschreef ontwerpbureau TV Stramien-Arcade het wedstrijdontwerp. De campus is vlot bereikbaar, ligt centraal tussen de andere campussen en heeft de meeste ruimte voor uitbreiding.
 
Projectleider Barbara Adriaensen en algemeen directeur Machteld Verbruggen presenteerden zopas het wedstrijdontwerp van het geselecteerde ontwerpteam TV Stramien Arcade in infosessies aan de medewerkers en de studentenraad. Binnenkort start het eigenlijke voortraject om het ontwerp te verfijnen via workshops met personeelsleden en studenten. Eind dit academiejaar (juni 2020) moet het ontwerp definitief zijn. Als alles goed gaat, is de start van de werken voorzien voor het najaar van 2021.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Het vastgoedproject Mairesse Garden aan de Munthofstraat 137-139 in Sint-Gillis zal worden gerealiseerd door aannemer  Louis De Waele. Voor het project sloeg de gemeente Sint-Gillis de handen in elkaar met citydev.brussels. Er komen negen[…]

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Meer artikels