Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Thomas More start keuzetraject Houtconstructies

Gerelateerde onderwerpen :

,

Hogeschool Thomas More start in september op de campus in Geel met een keuzetraject Houtconstructies in de Bachelor in de Bouw. De onderwijsinstelling komt daarmee tegemoet aan vragen vanuit de bouwsector.

Samen met de VDAB en Kamp C is Thomas More ook een unieke samenwerking gestart voor de bouw van een houtskelet-demonstratiewoning op de terreinen van Kamp C in Westerlo. De provincieraad keurde een subsidie van 45.000 ' goed om het project te realiseren.

Voorbeeldwoning

In de bouwsector leeft een grote vraag naar werknemers met expertise in houtskeletbouw. De markt klaagt over een gebrek aan deskundige werknemers, opleidingen zijn vaak achterhaald en er wordt zelden een match gemaakt tussen hogeschool en werkzoekenden.

Op het Provinciaal Centrum voor Duurzaam Bouwen en Wonen Kamp C in Westerlo wordt een voorbeeldwoning in houtskelet opgetrokken. De plannen daarvoor werden gemaakt door studenten van Thomas More en zij doen ook het werftoezicht. De uitvoering van de werkzaamheden gebeurt door cursisten Houtskeletbouw van de VDAB.

Eind deze maand moet de constructie klaar zijn. Het voorbeeldgebouw zal dan deel uitmaken van de permanente tentoonstelling in Kamp C.

September

'Bij de start in september verwachten we een grote instroom van jongeren die een passie hebben voor hout en ook een grote respons van bedrijven voor het aanbieden van stageplaatsen en voor bedrijfsbezoeken', zegt Inge Tyskens, opleidingshoofd van de Bachelor in de Bouw.

Meer informatie vind je op www.thomasmore.be/houtconstructies.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Houten modulaire paviljoenen voor sociale huisvesting in Brussel

Houten modulaire paviljoenen voor sociale huisvesting in Brussel

Onlangs werden de eerste geprefabriceerde woonmodules geïnstalleerd in de Modelwijk in Laken. Het is het tweede gebouw in een reeks van drie die in totaal 20 kwaliteitsvolle passiefwoningen zullen toevoegen aan de site naast de Romeinse[…]

PGS Group neemt Houtzagerij Demey over

PGS Group neemt Houtzagerij Demey over

ÖkoFEN introduceert pelletverwarming met bijna geen fijnstofuitstoot

ÖkoFEN introduceert pelletverwarming met bijna geen fijnstofuitstoot

Wereldwijd problemen met leveren van sommige bouwmaterialen

Wereldwijd problemen met leveren van sommige bouwmaterialen

Meer artikels