Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Thomas More start keuzetraject Houtconstructies

Gerelateerde onderwerpen :

,

Hogeschool Thomas More start in september op de campus in Geel met een keuzetraject Houtconstructies in de Bachelor in de Bouw. De onderwijsinstelling komt daarmee tegemoet aan vragen vanuit de bouwsector.

Samen met de VDAB en Kamp C is Thomas More ook een unieke samenwerking gestart voor de bouw van een houtskelet-demonstratiewoning op de terreinen van Kamp C in Westerlo. De provincieraad keurde een subsidie van 45.000 ' goed om het project te realiseren.

Voorbeeldwoning

In de bouwsector leeft een grote vraag naar werknemers met expertise in houtskeletbouw. De markt klaagt over een gebrek aan deskundige werknemers, opleidingen zijn vaak achterhaald en er wordt zelden een match gemaakt tussen hogeschool en werkzoekenden.

Op het Provinciaal Centrum voor Duurzaam Bouwen en Wonen Kamp C in Westerlo wordt een voorbeeldwoning in houtskelet opgetrokken. De plannen daarvoor werden gemaakt door studenten van Thomas More en zij doen ook het werftoezicht. De uitvoering van de werkzaamheden gebeurt door cursisten Houtskeletbouw van de VDAB.

Eind deze maand moet de constructie klaar zijn. Het voorbeeldgebouw zal dan deel uitmaken van de permanente tentoonstelling in Kamp C.

September

'Bij de start in september verwachten we een grote instroom van jongeren die een passie hebben voor hout en ook een grote respons van bedrijven voor het aanbieden van stageplaatsen en voor bedrijfsbezoeken', zegt Inge Tyskens, opleidingshoofd van de Bachelor in de Bouw.

Meer informatie vind je op www.thomasmore.be/houtconstructies.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ondernemersvertrouwen houtverwerkende industrie in vrije val

Ondernemersvertrouwen houtverwerkende industrie in vrije val

Hoewel het ondernemersvertrouwen tegen midden 2021 steeg tot het hoogste niveau in de voorbije vijf jaren, verzwakte het in de tweede helft van 2021 echter iedere maand. Door de oorlog in Oekraïne begin 2022 is het ondernemersvertrouwen in[…]

23/05/2022 | Socio-EconomieActueel
Textiel-, hout- en meubelindustrie vreest nieuwe crisis

Textiel-, hout- en meubelindustrie vreest nieuwe crisis

Een primeur in Wallonië: 10.000 hectare gemeentelijk bos FSC-gecertificeerd

Een primeur in Wallonië: 10.000 hectare gemeentelijk bos FSC-gecertificeerd

Hout uit Rusland en Wit-Rusland is 'conflicthout'

Hout uit Rusland en Wit-Rusland is 'conflicthout'

Meer artikels