Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Thermische verzinking voor megasilo Diamur in Temse

Gerelateerde onderwerpen :

,
Thermische verzinking voor megasilo Diamur in Temse

Staalbouwbedrijf Van Kerckhove, gespecialiseerd in industriële gebouwen, realiseert voor Diamur uit Antwerpen een 40 m hoge silo in Temse, waarin in de toekomst grote hoeveelheden cement zullen opgeslagen worden. Diamur staat bekend als een specialist in cement-, mortel- en betonproducten  De silo wordt het hoogste gebouw in de nabije omgeving en valt daardoor niet alleen op door zijn praktische nut.

Er waren in totaal 600 ton staal voor nodig, die The Coatinc Company (TCC) op zijn locatie in Ninove heeft veredeld. De focus van opdrachtgever Van Kerckhove ligt vooral op tijdige leveringen, ook wanneer de omstandigheden op korte termijn veranderen. Zeker bij een project in deze orde van grootte is dat een flinke uitdaging.

Door de samenwerking met andere TCC-vestigingen en door het combineren van aanvullende diensten op het gebied van advies, veredeling en logistiek is het een uitdaging die zeker tot een goed einde zal worden gebracht.

Door deze samenwerking is het tevens mogelijk om de afzonderlijke elementen van de grote bouwonderdelen in korte tijd te coaten en ze vervolgens te leveren op de bouwlocatie in Temse, 70 km verderop. Coatinc Ni­nove laat inmiddels al vele jaren zien hoe je flexibiliteit en betrouwbaarheid met elkaar combineert, ook bij grotere projecten.

Met behulp van het thermische zinkbad (op normale temperatuur verzinken) en een installatie voor centrifugaal verzinken is het mogelijk om een veelvoud aan projecten te realiseren, zoals de bouw van deze cementsilo. Die zal binnenkort voor vele tientallen jaren op een effectieve wijze beschermd zijn tegen corrosie. Volgens de planning zal het project in maart worden afgerond.

 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Dugardein–De Sutter restaureert Sint-Pietersbrug Moen


Dugardein–De Sutter restaureert Sint-Pietersbrug Moen


Aannemer Dugardein–De Sutter start dit voorjaar met de restauratie van het Sint-Pieters-ophaalbrugje in Moen (Zwevegem), aan de oude arm van het Kanaal Bossuit-Kortrijk. Als alles vlot verloopt zullen de werken eind dit jaar voltooid zijn.[…]

AZ Sint-Maarten in Mechelen maakt plaats voor woonwijk

AZ Sint-Maarten in Mechelen maakt plaats voor woonwijk

Imposante kippenvoersilo’s worden verbouwd tot woonblok

Imposante kippenvoersilo’s worden verbouwd tot woonblok

The Green Bay bouwt megadatacenter in Borsele

The Green Bay bouwt megadatacenter in Borsele

Meer artikels