Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

The Ponderosa verhuist naar Deinze

Gerelateerde onderwerpen :

,
The Ponderosa verhuist naar Deinze

(c) The Ponderosa

Machineverdeler The Ponderosa verhuist de vestiging van Nazareth naar Astene (Deinze). Daar vindt de onderneming de ruimte om comfortabel alle klanten te kunnen helpen en nog voort te kunnen groeien.

 

“In Nazareth, waar onze onderneming 65 jaar geleden werd opgericht als smederij en café, waren er stedenbouwkundig heel wat problemen om nog uit te breiden. We hadden al een aantal jaren nood aan een grotere toonzaal en ook voor de opslag en het atelier was er plaats te kort. Toen ik na een oproep op sociale media deze ruimte aan de Emiel Clauslaan in Astene zag, was de overeenkomst dezelfde dag beklonken”, vertelt zaakvoerder Marnix Van Parys.
 
Op de site in Astene was eerder Garage Van Moerkerke gevestigd. Bovenop de ruime toonzaal, de kantoren, de opslag en het atelier is er ook plaats voor een opleidingslokaal. Het atelier heeft voortaan een eigen spuitcabine. Het personeelsbestand groeide recent nog met drie werknemers tot een totaal van 24.
 
Het nieuwe pand beslaat iets meer dan 17.000 m² en kan zo nodig nog verdubbeld worden. Tussen het pand en de spoorweg ligt nog een braakliggend terrein. “Na de opening van onze tweede vestiging in Drongen in 2012 is dit opnieuw een grote stap voor het bedrijf. De continuïteit is verzekerd en dat was belangrijk nu mijn zonen Bart en Peter zich aan het inwerken zijn. Zij zullen de derde generatie worden die het bedrijf leidt”, vertelt de zaakvoerder enthousiast. The Ponderosa kocht in Drongen het pand van Joskin Vlaanderen en richtte er een toonzaal, werkplaats en magazijn in.
 
The Ponderosa levert vooral machines en gereedschap voor land- en tuinbouw, maar ook de bouwindustrie is altijd een goede klant geweest. “De bouwindustrie is goed voor ongeveer één derde van onze omzet. Er zijn heel wat machines die zowel voor land- en tuinbouw als voor de bouw interessant zijn. We zien dat bv. de Weidemann-knikladers, het agri-merk van Wacker Neuson, vaak gekocht worden door grondwerkers en andere bouwbedrijven. Hetzelfde met de verreikers van Merlo. Dat de bouwsector vorig jaar minder machines zou gekocht hebben, daar hebben wij weinig van gemerkt.”
 
The Ponderosa doet regelmatig mee aan aanbestedingen voor lokale overheden en is zo leverancier van machines voor zowat alle steden en gemeenten in de wijde omgeving van Deinze en Drongen. “Leveren aan overheden is altijd een uitdagende en interessante markt geweest en is dat nog steeds. We merken nu dat de tijd tussen de aankondiging van de aanbesteding en de inschrijvingsdatum steeds korter wordt. En ook dat de levertermijnen in de bestekken steeds korter worden en dat de eisen en voorwaarden in de bestekken steeds strenger zijn. Terwijl de levertermijnen bij de machineproducenten net langer worden, o.m. omdat op de Aziatische markt de vraag zo groot is naar machines en onderdelen. Dat laatste zal dit jaar nog vaker spelen, verwacht ik. Het evenwicht in vraag en aanbod is soms een beetje zoek, maar dat houdt ons alert”, stelt Van Parys.
 
Wat er met de ‘oude’ site in Nazareth zal gebeuren, staat nog niet vast. “Er bestaat veel interesse voor die gebouwen en terreinen, maar die knoop zal pas doorgehakt worden als de verhuis helemaal afgerond is”, besluit Marnix Van Parys. De nieuwe vestiging van The Ponderosa in Deinze kan je al coronaproof bezoeken.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

De nieuwe MH3040 van Caterpillar (Bergerat Monnoyeur Belgium) bouwt voort op zijn voorganger, de M325D L MH. Deze graafmachine in overslaguitvoering kan ingezet worden voor overslag bij schroot-, afval- en houtzagerijbedrijven. De giek,[…]

13/07/2021 | Caterpillar
'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Meer artikels