Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Terrasplanken die schroefloos gemonteerd kunnen worden

Gerelateerde onderwerpen :

,
Terrasplanken die schroefloos gemonteerd kunnen worden

De Lignodur terrafina-terrasplanken van LoCra bvba uit Kuringen zijn relatief nieuw in de Benelux. Deze terrasplanken hebben een uniek schroefloos montagesysteem. Hiermee kunnen plaatsers heel wat tijd besparen.

 

De terrafina-planken laten zich eenvoudig in elkaar klikken door een ingenieus klik- en klemsysteem. Voorboren en elke montageclip vastschroeven is hier niet nodig. De producent spreekt van een tijdbesparing van 50%.

De toepassing van de demontageclip is enorm veelzijdig en kan door de installateur bij plaatsing van de terrasplanken vrij bepaald worden.

Enerzijds kan de clip aangewend worden bij het plaatsen van de voorlaatste plank van het terras, wanneer met een volledige terrasplank afgesloten wordt. De startclip krijgt dan de functie van eindclip en de eindgebruiker heeft dan steeds de mogelijkheid zijn twee laatste terrasplanken te demonteren voor toegang tot zijn terras.

Anderzijds moet de plaatser in het terras geen speciale deksels meer voorzien voor eventuele toegangen naar regenwaterputten, stookolietanks of afvoerputjes, want met de demontageclip op deze plaatsen kan de plaatser of de klant snel en eenvoudig wijze (zonder enige vorm van beschadiging) de terrasplanken demonteren en naderhand terugplaatsen.

De smalle voegen creëren een harmonieus beeld van het terras. De montage van de terrasplanken gebeurt volledig verdekt. Door het uitgekiende klik- en klemsysteem ontstaat een smalle voeg van 3 tot 4 mm. Deze smalle voeg laat de terrasplanken volledig tot hun recht komen. De smalle voeg is bovendien uitermate ‘vriendelijk’ voor blote voeten en kinderen. Vingers van jonge kinderen zullen nooit geklemd geraken tussen de voegen.

Door het klik- en klemsysteem kunnen de terrasplanken in bijna elke hoek ten opzichte van de onderconstructie gemonteerd worden.

Creativiteit kent hierdoor geen grenzen

Het Lignodur-terrafinasysteem is volgens de producent het enige systeem op de markt dat geïntegreerde antislip-strips heeft in al zijn draagbalken, zowel in de draagbalken uit het Lignodur-materiaal als in de aluminium draagbalken. Het schuiven van de terrasplanken wordt hierdoor verhinderd en uiteraard vervalt het tijdrovende aanbrengen van kleefstrips en/of schroeven van de terrasplanken om te verhinderen dat de terrasplanken verschuiven.

Het systeem biedt door de toepassing van plaatankers in combinatie met de draagbalk een speciale oplossing voor terrassen op platte daken. Door het eenvoudig schuiven van een plaatanker op de draagbalk, een beschermingsmat en een betondal kan men probleemloos een plat dak voorzien van een terras, uiteraard zonder te schroeven.

Variabele opbouwhoogte

In het gamma van het  Lignodur-terrafina-systeem zijn regelbare dragers voorzien met een bovenplaatje aangepast aan de draagbalken, waardoor deze schroefloos op de draagbalk worden geplaatst. Voor een geringe opbouwhoogte biedt het systeem een draagbalk van 17 mm, wat dikwijls van toepassing is bij de renovatie van oudere gebouwen.

Voor de draagbalken heeft men de keuze uit een assortiment van wpc- en aluminium draagbalken in lage en hoge uitvoering. Met de hoge aluminium draagbalk (70 bij 80 mm) kan men de ondersteuningspunten om de 1,2 m plaatsen i.p.v. op 60 cm. Hierdoor vermindert het aantal nivelleringspunten met 50%. Door de hoogte van 80 mm van de draagbalk kan men zelfs onder omstandigheden de regelbare dragers weglaten.

Bij toepassing op platte daken en/of andere afgedichte vlakken kan men via een kaderconstructie van de aluminium draagbalk de bevestiging van de buitenste draagbalken volledig weglaten.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

CEO Hein Dirix (l.) en human resources manager Manuel Moral van SPIE Belgium, mochten voor de tweede opeenvolgende keer de hoofdprijs in de categorie ‘Jongerenintegratie en begeleiding in het professionele traject’ van de[…]

18/09/2021 | award
Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Meer artikels