Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tegelweelde voor vloer, wand en terras bij Veronove

Blikvanger bij Veronove Tegels is een collectie tegels met originele Keith Haring-tekeningen om keuken of badkamer op te leuken. Daarnaast voert het bedrijf nu volkeramisch geëmailleerde tegels in die een perfecte marmerimitatie vormen in grote formaten (60 x 60 cm en 80 x 80 cm). Voordelen zijn dat deze tegels niet verkleuren en dat ze vlek- en zuurbestendig zijn.

De volkeramisch geëmailleerde collectie Wonderwall maakt door zijn kleine tegelformaat (20 x 20 cm) een knipoog naar het verleden. Maar door zijn bonte prints en felle kleuren is dit product helemaal eigentijds. Het is de bedoeling de motieven door elkaar te gebruiken, zodat de tegels een ruimtebepalend element worden.

De collectie 'Bombato poudré' is daarop een variatie. De kleuren zijn gedempt en opgebracht in rasterpuntjes wat zorgt voor een 'gepoederd' effect. De tegels zelf zijn lichtjes gebombeerd waardoor zeer levendige wanden met dieptewerking kunnen worden samengesteld.

Helemaal anders zijn de acht- en zeshoekige vloertegels van de collectie 'Back to the future', die ook weer naar de authentieke look van oude interieurs verwijzen. Het royale formaat van deze tegels sluit evenwel aan bij de woninginrichting van vandaag.

Voor volvlakkige wandbekleding is er de collectie 'Ultra Slim-Ultra Strong'. Hier gaat het om een tegeldikte van slechts 6 mm maar de formaten lopen op tot 300 x 150 cm. Deze tegels worden niet op de traditionele manier geperst, maar onder een constante druk op de lopende band door rollen uitgevlakt. Na de persing worden ze gesneden en gebakken, vervolgens gezaagd en meteen ook gerectificeerd. Dergelijke tegelplaten kunnen ook gebruikt worden als keukenwerkblad of deurbekleding.

Er is een brede keuze in kleuren en motieven: betonlook, marmer- en natuursteenimitatie (ook in 'open boek'-vorm met gespiegelde tekeningen), de look van giethars of van gespatelde leem, een imitatie van onyx die ook lichtdoorlatend is en waarmee dus een mooi effect bereikt wordt in een toepassing als scheidingswand en een collectie van steen- en kwartsimitaties.

De nagelnieuwe collectie keramisch parket 'Due' is bedoeld voor de terrasaanleg en wordt al dan niet op tegeldragers geplaatst. Deze tegels zijn 2 cm dik en meten 120 bij 30 cm. Zij dragen een houtmotief dat met digitale techniek is aangebracht en waardoor elke 'plank' er anders uitziet. Het reliëf van het oppervlak zorgt voor een anti-slipwerking. Dezelfde 'planken' zijn verkrijgbaar in standaarddikte, zodat ze binnenshuis geplaatst kunnen worden. Op die manier komt een vloerbekleding tot stand die als het ware doorloopt van buiten naar binnen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar