Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tectum maakt dak van hoogste toren in Centraal-Europa

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Tectum maakt dak van hoogste toren in Centraal-Europa

Tectum Group uit Genk werkt mee aan het Varsoproject in de Poolse hoofdstad Warschau. Het prestigieuze project omvat drie gebouwen waaronder de Varso Tower, met 310 m de hoogste toren van Centraal-Europa. 
Het volledige project beslaat 145.000 m² en Tectum zal in totaal een oppervlakte van 20.000 m² waterdicht maken. De opdracht omvat niet alleen de daken, maar ook verschillende verdiepingen en terrassen. De hoogste toren van dit project werd ontworpen door het gerenommeerde Britse bureau Foster+Partners. De twee flankerende, lagere torens worden opgetrokken naar de plannen van het lokale architectenbureau Hermanowicz Rewski. De ontwikkelaar is HB Reavis en HB Reavis Construction treedt op als hoofdaannemer.

Indrukwekkende portfolio

Tectum Group is al sedert 2005 actief in Polen met diensten voor het plaatsen, renoveren en onderhouden van daken. Het Belgische bedrijf is naar eigen zeggen marktleider in Warschau en beschikt er over een indrukwekkende portfolio. Ondanks de afstand Warschau-Genk vormt de unieke combinatie van lokale expertise en marktkennis met de steun van verschillende afdelingen van het hoofdkantoor in Genk de sleutel voor de sterke aanwezigheid van Tectum Group in Polen. 

Wind in de zeilen

Ruim 15 jaar geleden werd de eerste Poolse vestiging van Tectum Group gestart in Warschau. Intussen is het bedrijf ook aanwezig in Wroclaw, in het zuiden van Polen. “Met de huidige economische activiteitsgraad van de Poolse economie hebben we ook daar de wind in de zeilen. Projecten als de Varso Tower zijn helemaal op maat van onze ambities en we zijn overtuigd dat we in Polen nog meer toegevoegde waarde kunnen realiseren. Ook de uitbreiding van onze activiteiten maken daar deel van uit”, zegt Yves Biesmans, afgevaardigd bestuurder van Tectum Group.
 
Een mooi filmpje van de bouw van de Varso Tower vindt u hier: https://www.youtube.com/watch?v=zbiR_qV20k8
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Snellere renovatie met lichtgewicht gevelsysteem

Snellere renovatie met lichtgewicht gevelsysteem

De bouwsector blijft zoeken naar wegen om de CO2-uitstoot te verminderen. Met thermische isolatie kan men de energieprestaties van gebouwen verbeteren en het energieverbruik drastisch verminderen. Het gebruik van een nieuw soort[…]

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Nieuwe naam voor fabrikanten buitengevelisolatie

Nieuwe naam voor fabrikanten buitengevelisolatie

Parabolisch groendak voor provinciehuis Boeverbos in Brugge

Parabolisch groendak voor provinciehuis Boeverbos in Brugge

Meer artikels