Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tectum Dekkers viert jubileum met internationale uitbreiding

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Tectum Dekkers viert jubileum met internationale uitbreiding

(c) Tectum Dekkers

Precies 75 jaar geleden werd Dekkers nv opgericht. Vandaag maakt het bedrijf als Tectum Dekkers, gespecialiseerd in de realisatie van platte daken voor commerciële projecten, deel uit van Tectum Group die op zijn beurt in 2021 veertig jaar actief zal zijn. Beide verjaardagen worden gevierd met een internationale uitbreiding: een derde vestiging in Polen en nieuwe projecten in Frankrijk en Duitsland.

 

Tectum Dekkers is gespecialiseerd in de constructie van platte daken voor de professionele markt. In 75 jaar is de dakdekkerswereld sterk veranderd maar Tectum Dekkers evolueerde mee en ontwikkelde zich tot een partner die alle zorg rond waterdichting en isolatie uit handen neemt van zijn klanten.
 
Edouard Dekkers verhandelt granen en rijst als hij in 1926 in een compleet nieuwe wereld stapt, die van de asfaltindustrie. Daar maakt hij furore met een uniek procedé voor wegenwerken. In 1945 wordt Dekkers nv opgericht om zich daarna ook toe te leggen op de verdichting van daken, bruggen en tunnels.

Expo 58

In 1947 wordt de afdeling wegenwerken stopgezet en storten zonen Pierre en Edouard (jr.) zich met hun bedrijf actief op waterdichtingswerken. In de jaren ‘50 neemt Dekkers nv een hoge vlucht door het binnenrijven van de helft van de projecten van de wereldtentoonstelling Expo 58 in Brussel. Tussen 1960 en 1991 is Dekkers ook actief in het toenmalige Zaïre, Rwanda, Angola, in het Midden-Oosten en Oost-Europa.

In 2000 komt Dekkers nv onder de vleugels van de groep van Jean Biesmans die in 1981 zijn dakdekkersbedrijf VHB oprichtte. Zo komt het dus dat Tectum Dekkers (75 jaar) en Tectum Group (40 jaar) dit en volgend jaar een dubbel jubileumfeestje zullen bouwen. Dat is het resultaat van behoedzaam lef, interne groei en gedurfde overnames. Toekomstgericht pragmatisch beleid en begeleiding van de klant van ontwerp en planning tot realisatie dragen eveneens bij tot het succes.

Mijlpaal

Een jubileum van 75 jaar in een competitieve wereld is niet vanzelfsprekend. “We hebben deze mijlpaal bereikt door hard te werken en door de toewijding waarmee onze mensen in alle geledingen klanttevredenheid vooropstellen”,  zegt Yves Biesmans, afgevaardigd bestuurder en zoon van Tectum Group-oprichter Jean Biesmans.

Door de huidige coronamaatregelen lijkt dit 75-jarig jubileum in mineur voorbij te gaan, maar de trots is er niet minder om. “We zijn enorm fier dat we onze successen de afgelopen jaren hebben kunnen bestendigen en onze ambities altijd hebben kunnen waarmaken. Zodra de omstandigheden het toelaten vieren we dit zoals het bij een dergelijk jubileum past. En misschien wel tweemaal zo uitbundig”, zegt Rudy Evens, mede-afgevaardigd bestuurder van Tectum Group.

Internationaal

Tectum Dekkers is nationaal actief in België met vestigingen in Genk, Antwerpen, Brussel, Gent en Charleroi en mag zich tot één van de marktleiders rekenen. Het bedrijf waagt zich echter ook regelmatig buiten de landsgrenzen. In dit jubileumjaar zet het de eerste stappen op de Duitse en Franse markt. In Berlijn startte de renovatie van een rusthuis en in het noorden van Frankrijk werd zopas een groot industrieel project afgewerkt.

Maar de ambities reiken nog verder: reeds in 2004 zag Tectum Dekkers kansen in Polen met de oprichting van een eerste vestiging in Warschau. Later kwam er ook een vestiging bij in het zuidwesten van Polen, meer bepaald in Wroclaw en in juli opende een nieuwe vestiging in Gdansk, in het noorden van Polen.

“Met de huidige activiteitsgraad van de Poolse economie hebben we ook daar de wind in de zeilen. Het is helemaal op maat van onze ambities. . Tectum Group Polen neemt ondertussen 7% van de groepsomzet voor zijn rekening. Je moet de kansen grijpen wanneer ze zich voordoen”, zeggen Yves Biesmans en Rudy Evens.

Referenties

Met strategisch gekozen lokale aanspreekpunten probeert het bedrijf altijd dichtbij haar klanten te zitten. Door een pragmatische aanpak en jarenlange ervaring in bitumineuze en kunststof-afdichtingen kan het bedrijf projecten als het MAS en het Justitiepaleis in Antwerpen, Terhills in Maasmechelen, diverse gebouwen van de Europese Commissie, de kerncentrales van Tihange en Doel en de hoogste wolkenkrabber van het Europese vasteland in Warschau tot haar referenties rekenen.

Tectum Group is gespecialiseerd in daken en gevels. Het bedrijf is actief in België met vestigingen in Genk (waar ook de hoofdzetel is gevestigd), in Eke, Melle, Hoboken, Brussel en Charleroi. De markt in Nederland en Polen wordt ook via lokale vestigingen bereikt.
De activiteiten richten zich op de constructie van platte en hellende daken voor de professionele markt. Ook voor dakonderhoud, herstellingen en renovaties worden er oplossingen geboden. Balustrades en valbeveiliging maken eveneens deel uit van het aanbod. De groep telt ruim 440 medewerkers. Met een geconsolideerde omzet van 150 miljoen € wordt jaarlijks meer dan 4.500.000 m² waterdichting op alle soorten daken gerealiseerd.
 
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Een aluminium dakrand van Premium kwaliteit!

Publireportage

Een aluminium dakrand van Premium kwaliteit!

Roval Aluminium is marktleider op het gebied van aluminium dakranden. Niet alleen beschikt Roval over een uitgebreid assortiment standaarddakranden, maar ook over architectonische dakranden. Een van de dakranden uit het standaardassortiment is[…]

Mechelen restaureert ’t Schipke en Hof van Busleyden

Mechelen restaureert ’t Schipke en Hof van Busleyden

Hoogdringende dakrestauratie nodig voor Mechelse kerk

Hoogdringende dakrestauratie nodig voor Mechelse kerk

Gevangenis van Ieper wordt gerenoveerd en breidt uit

Gevangenis van Ieper wordt gerenoveerd en breidt uit

Meer artikels