Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Techni-Mat gaat door!

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Techni-Mat gaat door!

The Fair Experts bevestigt dat de vakbeurs Techni-Mat mag doorgaan. Een aantal weken geleden besliste de Nationale Veiligheidsraad dat beurzen sinds 1 september opnieuw mogen georganiseerd worden, zonder beperking op het absolute aantal bezoekers. En uit rondvraag blijkt dat er een grote behoefte is aan persoonlijk contact tussen de exposanten en hun klanten. Techni-Mat kan en zal doorgaan op 7 en 8 oktober in Kortrijk Xpo.

 

Deze eerste editie van Techni-Mat, een nieuwe vakbeurs voor infrastructuur en ruwbouw van hetzelfde team dat ook Matexpo, de Demo Days en We Are Real Estate organiseert, zou oorspronkelijk eind maart georganiseerd worden. De bevestiging door de organisatie maakt van dit evenement één van de weinige die niet naar volgend jaar uitgesteld worden of die een online-variant krijgen. Na maanden van videoconferenties, chats, mails en andere technologische hulpmiddelen is volgens de organisatoren de drang naar persoonlijk contact tussen klanten en leveranciers groter dan ooit. Ook in de sector van ruwbouw en infrastructuur, waar aannemers, studiebureaus en overheden nog steeds op zoek zijn naar innovatieve ideeën, oplossingen en producten. “Keer op keer blijkt dat persoonlijk contact, waarbij de klant kan zien waarover het gaat, het meest efficiënt is. Daarom is een beurs als Techni-Mat een cruciale schakel voor zowel aanbieders als klanten. Beurzen zijn het ideale platform om snel en efficiënt die nieuwigheden voor te stellen en te ontdekken.”

Veiligheid

Uiteraard heeft de beursorganisator begrip voor de koudwatervrees die er is wanneer de eerste beurzen dit najaar de deuren opnieuw openen. Ze stellen dan ook alles in het werk om beurzen op een perfect veilige manier te organiseren. Dat gebeurt volgens een handelsprotocol. Alle bezoekers en  exposanten worden geregistreerd en geteld, waardoor de veiligheid op elk moment gewaarborgd is. In samenwerking met Kortrijk Xpo werd een helder scenario uitgewerkt, met meer ruimte op de beursvloer, heel ruime seminariezalen, maximale reiniging en desinfectie, een uitgestippeld wandelparcours, mondmaskers worden ter beschikking gesteld, gescheiden in- en uitgang, ventilatie,…

Beursvloer

Met bezoekersregistraties die vlot lopen en 123 exposanten heeft Techni-Mat alles in huis om een succes te worden. “De ervaring zal misschien net iets anders zijn dan beurzen in het verleden. We zien vooral technische profielen die zich als bezoeker registreren. Het zal dus vooral gaan om bezoekers die echt op zoek zijn naar die nieuwigheden, in combinatie met het volgen van een aantal seminars. Het inhoudelijke, commerciële en technisch-zakelijke gedeelte van de beurs zal in elk geval alle aandacht krijgen.”
 
Alle relevante info over deze vakbeurs vind je op www.techni-mat.eu.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Matexpo rekent op een 'normale' editie

De vakbeurzensector ligt al meer dan een jaar zo goed als volledig stil en ook dit voorjaar is de beurskalender akelig leeg. Eén van de eerste vakbeurzen voor de bouwsector wordt waarschijnlijk materieelvakbeurs Matexpo in Kortrijk, van 8[…]

22/04/2021 | BouwmaterieelMaterieel
De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Publireportage

De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Meer artikels