Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Team 5+ mag site Papenvest in Brussel renoveren

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Team 5+ mag site Papenvest in Brussel renoveren

Team 5+, met onder meer MDW Architecture uit Brussel en LAN uit Parijs, mag de plannen maken voor de renovatie van de wijk van de ‘vijf blokken’ aan Papenvest in Brussel. Het project omvat 350 sociale en middenklassewoningen, collectieve voorzieningen en kwalitatieve diensten.

Het project begint met de afbraak van de 314 bestaande sociale woningen in twee fasen. Nadien worden 350 nieuwe woningen opgetrokken: 210 sociale woningen beheerd door de Brusselse Woning en 140 middenklasse woningen beheerd door de Grondregie van de stad Brussel. De nieuwbouw omvat verschillende types woningen, met één tot vijf slaapkamers. Alle appartementen zullen een privéterras hebben. Er worden ook gemeenschappelijke tuinen voorzien voor de meeste gebouwen.

Sporthal

In het project is ook een nieuwe sporthal opgenomen met, onder andere, een groot terrein voor minivoetbal- en handbalwedstrijden alsook twee zalen voor vechtsporten en gymnastiek. Tijdens de hele duur van de werkzaamheden blijft het mogelijk om te sporten. De oude sporthal wordt pas afgebroken op het moment dat de nieuwe sporthal klaar is voor gebruik. De collectieve voorzieningen bestaan o.m. uit een ontvangstruimte voor senioren, lokalen voor kinderopvang en vele fietsstallingen.
 
De bewoners kunnen binnenkort nog hun mening geven over de inrichting van de gemeenschappelijke delen, de buitengedeelten en de toekomstige bestemming van de collectieve ruimtes. De Brusselse huisvestingsmaatschappij kent aan alle bestaande huurders van de site een huurvermindering toe van 5% per maand (uitgezonderd provisies voor de lasten). Deze vermindering is van toepassing sinds 1/1/2018 tot de datum van de verhuizing. Het gaat gemiddeld over een vermindering van 150 € per jaar per gezin. In bepaalde omstandigheden betaalt de maatschappij ook een deel van de verhuiskosten van de huurders. 
 
“Iedereen heeft recht op een comfortabele en kwaliteitsvolle woning. Het werd hoog tijd dat de stad deze gebouwen onder handen nam”, vertelt Philippe Close, burgemeester van de stad Brussel.

Logement Molenbeekois kan opnieuw aan de slag

De raad van bestuur van de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) besliste zopas om de schorsing van de bestuursorganen van de Brusselse sociale huisvestingsmaatschappij Le Logement Molenbeekois en de indeplaatsstelling ervan door de BGHM te beëindigen.
 
Deze indeplaatsstelling werd ingevoerd op 18 februari vanwege de functioneringsproblemen bij het bestuur van de Molenbeekse shm. De voorbije maanden werden heel wat veranderingen doorgevoerd, met o.m. het aanstellen van een nieuwe algemene direceur (Frédéric Dufour) en een nieuwe raad van bestuur voor Le Logement Molenbeekois. 
 
De BGHM houdt de komende wel nog een oogje in het zeil bij de shm uit Molenbeek, die meer dan 3.300 sociale huurwoningen beheert.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels