Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Takeuchi scoort voor ALS met duivelse minigraver

Gerelateerde onderwerpen :

,
Takeuchi scoort voor ALS met duivelse minigraver

©

Takeuchi zet tijdens het wereldkampioenschap voetbal een campagne op om deze ziekte ALS en de ALS Liga onder de aandacht te brengen. Deze campagne kreeg de naam Project #TB225 en wordt gesteund door Simon Mignolet, de reservedoelman van zowel Liverpool als de Rode Duivels.

Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de ALS Liga. Er zal op grote schaal ingezameld worden met Takeuchi’s nieuwe 2,5-tons minigraver als stralende middelpunt. Gedurende het WK, dat van 14 juni t/m 15 juli plaatsvindt in Rusland, wordt rondgereden met een speciale ‘duivelse’ uitvoering van de TB225 op een aanhangwagen. De minigraver wordt geplaatst op tal van drukbezochte locaties in België, waar ook ingezameld wordt.

Bieden

Binnen de zakelijke markt zoekt Benelux-importeur Verhoeven Groep eveneens naar steun voor de ALS Liga. Zo worden donatiepakketten aangeboden en zamelt het bedrijf bovendien geld in via diverse leveranciers. Behalve deze inzameling is het gedurende het wereldkampioenschap mogelijk om te bieden op de spraakmakende duivelse editie van de TB225. Op zaterdag 14 juli wordt de combinatie van graafmachine en aanhangwagen verkocht aan de hoogste bieder. Elke euro bovenop de inkoopprijs wordt geschonken aan de ALS Liga.

Het openingsbod werd tijdens de officiële aftrap – om in voetbaltermen te blijven – door de firma De Meuter uit Ternat bepaald op 30.000 €. De kick-off voor Project #TB225 was maandag 28 mei op de Verhoeven-vestiging in Ninove, in aanwezigheid van burgemeester Tania De Jonge van Ninove en topmodel Anouck Lepere. Hierbij werd de opvallend gespoten en bestickerde machine voor het eerst getoond en ging de rondreis door België officieel van start.

Over ALS

ALS, of Amyotrofische Laterale Sclerose, is een dodelijke zenuwspierziekte waarbij de motorneuronen afsterven. ALS is een ziekte die je lichaam volledig lam legt vanaf de nek. Je kunt steeds slechter bewegen, spreken, slikken en ademen, en raakt zo gevangen in je eigen lichaam. Geestelijke en zintuiglijke vermogens blijven daarbij intact. Patiënten sterven gemiddeld 33 maanden na de diagnose, zonder hoop op herstel. Wereldwijd lijden meer dan 450.000 mensen aan ALS, ofwel 6 tot 7 mensen op 100.000. In België lijden zowat 1.000 mensen aan de ziekte. Jaarlijks overlijden ruim 200 patiënten en komen er minstens zoveel bij.

ALS Liga België, een niet-gesubsidieerde vzw, tracht de laatste levensjaren van ­patiënten zo kwalitatief mogelijk te maken door hen en hun naasten bij te staan op psychosociaal en administratief vlak, door hulpmiddelen voor mobiliteit en communicatie uit te lenen, voor hun rechten op te komen bij de overheid, door wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en te financieren via het fonds A Cure for ALS en door hen zorg op maat te verstrekken via het fonds MaMuze.

Selfie-support

“We willen de ALS Liga financieel steunen en daarnaast zoveel mogelijk aandacht vragen voor Project #TB225. Dus kom je deze Rode Duivel ergens tegen? Maak dan een selfie van uzelf met de machine en post die op social media met de hashtags #TB225 en #ALS”, vraagt Gerard Verhoeven Wilt u meer weten over Project #TB225? Een donatie doen of misschien een bod uitbrengen op de unieke minigraver? Ga dan naar www.tb225.be.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Belgische klanten kunnen elektrische Volvo-machines reserveren

Belgische klanten kunnen elektrische Volvo-machines reserveren

Volvo Construction Equipment lanceerde zijn eerste elektrische machines in 2019. Sinds kort kunnen ook Belgische klanten deze elektrische compacte machines reserveren via een online platform. Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lanceerde[…]

22/10/2020 | DuurzaamheidMaterieel
Vandenbussche test eerste mobiele stadsbatterij

Vandenbussche test eerste mobiele stadsbatterij

Aertssen Kranen en Michielsens stappen in joint venture AMI

Aertssen Kranen en Michielsens stappen in joint venture AMI

Dumpers rijden langs trolley-lijn in ijzerertsmijn

Dumpers rijden langs trolley-lijn in ijzerertsmijn

Meer artikels