Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Takeuchi heeft vijf nieuwe graafmachines

Gerelateerde onderwerpen :

Takeuchi heeft vijf nieuwe graafmachines

Takeuchi heeft liefst vijf nieuwe graafmachines: de TB235-2, TB250-2, TB290-2, de TB370 en de TB220e. Drie van de serie 2-machines worden vervangen door compleet vernieuwde types en daarnaast wordt de allereerste serie 3-machine, de TB370, toegevoegd aan het assortiment. Ook start Takeuchi met de ontwikkeling van zijn eerste volledig elektrische minigraver: de TB220e. Het eerste prototype was te zien op de Bauma in München.


De TB235 en TB250 worden vervangen door de TB235-2 en de TB250-2. De TB290 werd op verschillende punten aangepast en verbeterd, wat heeft geleid tot de nieuwe TB290-2. Hierdoor zijn deze drie machines qua uiterlijk en specificaties voortaan volledig in lijn met de nieuwste serie 2-machines. Ze beschikken over een uitgebreid led-package, een diefstalbeveiliging en een nieuw design. Het is bij de nieuwe types ook zo dat je de literregeling van de extra hydraulische functies in kunt stellen via de monitor, iets wat voorheen nog niet mogelijk was.

De hydraulische pomp van de TB235-2 wordt aangedreven door een krachtige driecilindermotor zonder dpf-filter. Inzake uitvoering is deze machine voortaan vergelijkbaar met zijn grotere broer, de TB240. Drie extra hydraulische functies horen ook bij deze uitbreiding.

De TB250-2 heeft een dpf-filter en een EU stage 5-motor. Daarbij beschikt deze machine voortaan over alle uitvoeringsopties van de huidige TB240 en TB260. Deze nieuwe vijftonner sluit perfect aan bij de overige serie 2-machines.

De TB290-2 is eveneens uitgerust met een dpf-filter en een EU stage 5-motor. Daarnaast zijn er grotere hydraulische pompen ingebouwd, wat zorgt voor nóg meer hydraulisch vermogen. De TB290-2 is net als zijn voorganger verkrijgbaar met de twee verschillende giekconstructies – de Monoboom en de Two Piece Boom.

Takeuchi brengt binnenkort ook de allereerste TB-3-seriemachine op de markt, de TB370. Deze machine speelt dé hoofdrol in de lancering van de derde Takeuchi-generatie en is daarnaast een mooie en welkome aanvulling op het groeiende assortiment, waar tot op heden nog geen zeventonner in aanwezig is.

De machine is uitgerust met een zeer krachtige dieselmotor die voldoet aan de Stage 5-norm (met dpf), heeft een sterke hydraulische performance en beschikt over een aantal nieuwe features. Zowel de TB370 Monoboom als de TB370 Two Piece boom zijn in de Benelux te bestellen vanaf het vierde kwartaal van dit jaar.

Elektrische minigraver

Het huidige prototype van de elektrische minigraver, de TB220e, weegt 1.940 kg en heeft een accu van 25 kWh. Deze elektrische minigraver is afgeleid van de TB216 en levert volgens Takeuchi dezelfde prestaties als de met diesel aangedreven 1,6 tons-machine. Afhankelijk van de inzet kan de elektrische mini gedurende vier tot acht uur werken. Het volledig opladen duurt met een snellader zowat vier uur. Wanneer de TB220e leverbaar is, is helaas nog niet bekend.

Sinds dit jaar worden alle nieuwe Takeuchi-machines vanaf vier ton uitgerust met het Takeuchi Fleet Management (TFM). Via de online TFM-portal kun je op elk moment de real-time machinegegevens inzien. Wanneer je machine aan het werk is, vindt elke 15 minuten een datatransfer plaats. Hierdoor weet je te allen tijde hoe de machine presteert. Zo kan je stilstand minimaliseren en dure herstellingen voorkomen. Ook kan je online altijd exact zien op welke locatie jouw machine aan het werk is en of deze op een duurzame en efficiënte manier wordt ingezet.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco Construction Machinery Europe en de Belgische verdeler De Bruycker-Kemp kondigen aan dat aan het Kobelco-assortiment de nieuwe SK210LC-11 en SK210NLC-11 (versie met smal onderstel) werden toegevoegd. Deze nieuwe generatie graafmachines[…]

12/06/2021 | Graafmachines
Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Bobcat introduceert nieuwe generatie verreikers

Bobcat introduceert nieuwe generatie verreikers

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Meer artikels