Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Symposium ­beste beschikbare technieken

Om de steeds evoluerende informatie over energie en milieu (van technische tot wettelijke en alles daar tussenin) voor bedrijven en overheden op een gebruiksvriendelijke manier te bundelen besliste de Vlaamse regering in 1995 tot de oprichting van het Vlaams Kenniscentrum voor Beste Beschikbare Technieken (bbt-kenniscentrum) en het Energie- en Milieu Informatie Systeem (EMIS). Tijdens een symposium op 21 mei geven alle partners een overzicht van dit project en maken ze hun toekomstplannen voor deze dienstverlening bekend.

Het bbt-kenniscentrum verzamelt en verspreidt informatie over milieu- en energievriendelijke maatregelen voor industriële processen, en selecteert de beste beschikbare technieken (bbt) op maat van verschillende bedrijfssectoren. Op Europees niveau, neemt het bbt-kenniscentrum deel aan de uitwisseling van informatie over bbt in het kader van de Europese Richtlijn Industriële Emissies. De bbt vormen een referentiepunt voor de milieuvergunningsvoorwaarden van bedrijven, zowel in Vlaanderen (via Vlarem) als in Europa.

EMIS, het zusterproject, verzamelt een waaier aan informatie over energie- en milieutechnologie in een handige website. De website telt meer dan 1.500 bezoekers per dag. Het bbt-kenniscentrum en EMIS vormen dus een belangrijke schakel tussen milieutechnologie, milieubeleid en milieu-informatie in Vlaanderen.

De twintigste verjaardag van bbt/EMIS is een geschikt moment om terug te kijken, maar vooral ook om vooruit te blikken. Dit zal gebeuren op 21 mei van 13 tot 16.45 u. tijdens een symposium in zaal De Schelp van het Vlaamse parlement, waar een aantal gastsprekers hun visie zullen geven op bbt, het bbt-kenniscentrum en EMIS. De namiddag wordt afgesloten met een receptie. Deelname is gratis en inschrijven kan tot 10 mei via de website www.vito.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

De stad Antwerpen keurde het definitieve ontwerp goed voor de eerste fase van de publieke ruimte van de Slachthuiswijk. Autoluwe speel-, sport- en ontmoetingsruimtes zullen de nieuwe en bestaande delen van de wijk aan Antwerpen-Dam[…]

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

Kapitaalsverhoging voor Home Invest Belgium

Kapitaalsverhoging voor Home Invest Belgium

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse