Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sweco verwerft AB Soil Remediation Experts uit Erpe-Mere

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Sweco verwerft AB Soil Remediation Experts uit Erpe-Mere

Op de foto zien we vanaf l.: Tom Van Den Noortgaete, Vicky De Bollen en Erwin Malcorps (allen Sweco Belgium), en Benedikte en Frans De Boeck (beiden bestuurder van AB Soil Remediation Experts).

© Caroline Monthaye

Het ingenieursbureau Sweco verwerft via een share purchase agreement het milieu-engineeringbedrijf AB Soil Remediation Experts uit Erpe-Mere. 

AB Soil werkt aan complexe bodem- en grondwaterprojecten en biedt technische ondersteuning aan de chemische en petrochemische industrie. Het telt twaalf medewerkers, waaronder technische experts, milieu-ingenieurs en geologen met een lange staat van dienst op het gebied van procestoepassingen, veiligheid en milieugerelateerde projecten.
 
“Zowel bij Sweco als bij AB Soil Remediation Experts behoort duurzaamheid tot de kern van onze bedrijfsvoering. Inzake milieu, kwaliteit, veiligheid en business ethics behoren we allebei tot de top in ons vakgebied. Daarnaast zien we een sterk stijgende vraag op de (inter)nationale markt voor milieuopdrachten, bodemonderzoeken en saneringen”, zegt Erwin Malcorps, managing director van Sweco Belgium. 
 
“Met AB Soil Remediation Experts halen we competente medewerkers en heel wat ervaring aan boord. Hiermee zetten we onze groeiambities kracht bij. Onze 60 bodemspecialisten weten we als geen ander dat een uitstekende reputatie, sterke accreditaties en werken volgens de strengste internationale ISO-normen dé vereisten zijn om in de uitdagende milieusector te blijven groeien. De gecombineerde expertise van Sweco en AB Soil Remediation Experts in grootschalige in-situ projecten betekent een aanzienlijke meerwaarde voor onze klanten”, vult Tom Van Den Noortgaete, division director Energy & Environment bij Sweco Belgium aan.
 
Het milieu-engineering bedrijf uit Erpe-Mere verkleint al meer dan 20 jaar de ecologische voetafdruk van chemische en petrochemische multinationals.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vandersanden publiceert rapport Collectief Welzijn

Vandersanden publiceert rapport Collectief Welzijn

Baksteenfabrikant Vandersanden lanceerde zopas zijn rapport Collectief Welzijn 2021. Met dit rapport wil Vandersanden op jaarlijkse basis zijn inspanningen en resultaten in kaart brengen op vlak van duurzaamheid over vier werkterreinen: het[…]

11/05/2022 | MilieuOndernemingen
Eerste Industrial Water Innovation Award is voor Xylem

Eerste Industrial Water Innovation Award is voor Xylem

Leuven integreert circulaire principes in overheidsopdrachten

Leuven integreert circulaire principes in overheidsopdrachten

Vlaamse overheid en bouwsector partners in duurzame bemaling

Vlaamse overheid en bouwsector partners in duurzame bemaling

Meer artikels