Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sweco verwerft AB Soil Remediation Experts uit Erpe-Mere

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Sweco verwerft AB Soil Remediation Experts uit Erpe-Mere

Op de foto zien we vanaf l.: Tom Van Den Noortgaete, Vicky De Bollen en Erwin Malcorps (allen Sweco Belgium), en Benedikte en Frans De Boeck (beiden bestuurder van AB Soil Remediation Experts).

© Caroline Monthaye

Het ingenieursbureau Sweco verwerft via een share purchase agreement het milieu-engineeringbedrijf AB Soil Remediation Experts uit Erpe-Mere. 

AB Soil werkt aan complexe bodem- en grondwaterprojecten en biedt technische ondersteuning aan de chemische en petrochemische industrie. Het telt twaalf medewerkers, waaronder technische experts, milieu-ingenieurs en geologen met een lange staat van dienst op het gebied van procestoepassingen, veiligheid en milieugerelateerde projecten.
 
“Zowel bij Sweco als bij AB Soil Remediation Experts behoort duurzaamheid tot de kern van onze bedrijfsvoering. Inzake milieu, kwaliteit, veiligheid en business ethics behoren we allebei tot de top in ons vakgebied. Daarnaast zien we een sterk stijgende vraag op de (inter)nationale markt voor milieuopdrachten, bodemonderzoeken en saneringen”, zegt Erwin Malcorps, managing director van Sweco Belgium. 
 
“Met AB Soil Remediation Experts halen we competente medewerkers en heel wat ervaring aan boord. Hiermee zetten we onze groeiambities kracht bij. Onze 60 bodemspecialisten weten we als geen ander dat een uitstekende reputatie, sterke accreditaties en werken volgens de strengste internationale ISO-normen dé vereisten zijn om in de uitdagende milieusector te blijven groeien. De gecombineerde expertise van Sweco en AB Soil Remediation Experts in grootschalige in-situ projecten betekent een aanzienlijke meerwaarde voor onze klanten”, vult Tom Van Den Noortgaete, division director Energy & Environment bij Sweco Belgium aan.
 
Het milieu-engineering bedrijf uit Erpe-Mere verkleint al meer dan 20 jaar de ecologische voetafdruk van chemische en petrochemische multinationals.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Haalbaarheidsstudie voor decarbonisering in België

Haalbaarheidsstudie voor decarbonisering in België

Fluxys, ArcelorMittal Belgium en North Sea Port starten een haalbaarheidsstudie voor het project Ghent Carbon Hub, een opslag- en vloeibaarmakingshub voor CO2 met open toegang in het Gentse deel van North Sea Port. Naast het gebruik van[…]

25/08/2022 | ProjectenInfrastructuur
Striktere regels voor werfwater definitief goedgekeurd

Striktere regels voor werfwater definitief goedgekeurd

Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Leidraad voor kleinschalige woonconstructies

Leidraad voor kleinschalige woonconstructies

Meer artikels