Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sweco sluit overeenkomst met Arcade Concept Engineering

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Sweco sluit overeenkomst met Arcade Concept Engineering

Vanaf l.: Wim Van Nuffel (division director Buildings, Sweco Belgium), Cretien De Cauwer (zaakvoerder Arcade Concept Engineering), Erwin Malcorps (managing director Sweco Belgium) en Vicky De Bollen (director Finance, Facility & Legal, Sweco Belgium). (Foto: © Faye Pynaert).

Sweco Belgium versterkt zijn gebouwen- en infrastructuuraanbod door een zogenaamde ‘asset deal’ met Arcade Concept Engineering uit Lokeren. Dit studiebureau is gespecialiseerd in stabiliteitsstudies en het ontwerp en de opvolging van bouwkundige projecten. De ruime portfolio omvat toonaangevende private en openbare gebouwen en civiele kunstwerken.
"De gemotiveerde ingenieurs en tekenaars van Arcade Concept Engineering hebben een ijzersterke reputatie op het vlak van bouwkundige projecten. Dat hebben we al mogen ervaren tijdens de opdrachten waarbij we samen betrokken waren, zoals het Administratief Centrum in Beveren, de A11 snelweg, en het ziekenhuiscomplex en de parking voor AZ Sint-Maarten. Die fijne samenwerking mondt nu uit in een integratie binnen Sweco. Met onze gebundelde krachten zullen we elk multidisciplinair en complex bouwproject kunnen aanpakken, ongeacht de schaal of locatie", zegt Erwin Malcorps, managing director van Sweco Belgium.
 
Het studiebureau Arcade Concept Engineering werd in 2009 opgericht door Cretien De Cauwer. Het bedrijf is gespecialiseerd in ontwerp- en stabiliteitsopdrachten in diverse bouwsegmenten. Momenteel begeleidt het team van twaalf medewerkers verschillende nieuwbouw- en renovatieprojecten vanuit het kantoor in Lokeren.
 
"Bij Sweco vinden we hetzelfde engagement terug om voor elk project de meest duurzame oplossing aan te reiken. Zeker bij opdrachten waar het ingenieurswerk een belangrijke, bepalende factor is in de uitwerking van de esthetische visie. Onze toegevoegde waarde zit vooral in onze flexibiliteit en creativiteit bij de ontwerpen. Ons team kan de kwaliteit en service aan onze klanten nu verder uitbouwen onder de vleugels van Sweco", zegt Cretien De Cauwer, zaakvoerder van Arcade Concept Engineering.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

CEO Hein Dirix (l.) en human resources manager Manuel Moral van SPIE Belgium, mochten voor de tweede opeenvolgende keer de hoofdprijs in de categorie ‘Jongerenintegratie en begeleiding in het professionele traject’ van de[…]

18/09/2021 | award
Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Meer artikels