Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sweco Belgium verbetert vaarweg Seine-Schelde

Waterwegen en Zeekanaal nv heeft aan het consortium thv Arcadis-Sweco-Antea Group de opdracht gegund voor de technische en administratieve assistentie en de ondersteuning van het projectmanagement in het Seine-Schelde project.

Het ereloon bedraagt ongeveer 5 miljoen €. De werkzaamheden van Sweco Belgium zijn deze maand begonnen. De realisatie van de opdracht is voorzien tegen augustus 2020.

'De regio's rond de Seine en Schelde zijn belangrijke Europese industriële hubs. Met onze expertise inzake waterwegen en havens zullen we de voorwaarden scheppen voor een vlottere afwikkeling van het vrachtvervoer op beide rivieren', zegt Erwin Malcorps, managing director van Sweco Belgium.

Het project maakt deel uit van een EU-initiatief om de twee regio's met elkaar te verbinden via een waterweg die grotere vrachttransporten met container- en duwvaartschepen kan verwerken. Sweco Belgium staat mee in voor het ontwerp van oplossingen voor de verbreding en verdieping van de bestaande vaarwegen, de verhoging van bruggen en de modernisering van verschillende sluiscomplexen in Vlaanderen. Dit gebeurt hoofdzakelijk op het traject langsheen de Leie tussen Wervik en Gent, maar ook op een aantal aansluitende waterwegen.

Sweco Belgium zal in het kader van de opdracht vooral actief zijn inzake civiel ontwerp, projectmanagement en ruimtelijke planning. Sweco heeft reeds ruime ervaring met waterwegen en havens in heel Europa, zoals de verhoging van de bruggen op het Albertkanaal, projecten om de bevaarbaarheid van de Nederrijn en de Lek in Nederland te verbeteren en het Star-Flood programma van de Europese Unie voor de bescherming van achttien kwetsbare riviergebieden tegen overstromingen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voorontwerp heraanleg Stadspark Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerp heraanleg Stadspark Antwerpen goedgekeurd

Het district en de stad Antwerpen zullen de komende jaren het Stadspark terug opwaarderen naar zijn oorspronkelijke landschapsstijl, rekening houdend met de hedendaagse noden. Zopas werd hiervoor het voorontwerp goedgekeurd dat tot stand kwam na[…]

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Meer artikels