Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

SVK Zuid-Oost-Vlaanderen heeft 700 woningen in beheer

SVK Zuid-Oost-Vlaanderen heeft 700 woningen in beheer

De officiële inhuldiging van het Leliehof in Zottegem gebeurde door (vanaf l.) Rita Vandenoostende (voorzitter SVK ZOVL), Jonas De Vlieger (algemeen directeur SVK ZOVL), Katrien Lenders (bewoonster Leliehof), Matthias Diependaele (Vlaams minister van Wonen) en Jenne De Potter (burgemeester van Zottegem).

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele opende zopas het Leliehof in Zottegem. Daarmee kan de stad 24 duurzame woonentiteiten toevoegen aan haar sociaal huurpatrimonium. Het sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen vzw (SVK ZOVL) heeft nu 700 woningen in beheer.
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele is tevreden dat de uitbreiding van het sociaal en betaalbaar woonaanbod met privé-investeringen werkt. “De Vlaamse regering vindt de inzet van de sociale verhuurkantoren bijzonder belangrijk. Voor zowel de
huurder als de verhuurder levert het verhuurkantoor heel wat voordelen op: het kantoor brengt alle administratie en nodige verzekeringen in orde en de verhuurder is zeker van een billijke huurprijs. Als overheid stimuleren we verhuur via SVK’s door bijvoorbeeld het verlaagde tarief op de onroerende voorheffing”, aldus Diependaele.
 
“De 24 woonentiteiten van het Leliehof zijn voorzien van doorgedreven energie-, gebruiks-, en materialenefficiëntie. De gebruikte verwarming op geothermie is bovendien een niet-vervuilende en hernieuwbare energiebron. In de toekomstvisie op sociaal wonen staat duurzaamheid centraal. Daarom is voor het project Leliehof bewust gekozen voor een hoge mate van energie-efficiëntie.
Duurzaamheid is immers ook een kwestie van woonkwaliteit”, zei Jenne De Potter, de burgemeester van Zottegem tijdens de officiële opening.
 
“De SVK-woongelegenheden vullen een reële nood aan betaalbare woningen in en vormen een belangrijke aanvulling op het aanbod aan sociale woningen. Goede huisvesting tegen een betaalbare prijs is voor vele gezinnen van essentieel belang om een menswaardig leven te kunnen uitbouwen”, aldus schepen van Sociale Zaken en Huisvesting Peter Vansintjan.

Duizend woningen

“700 woningen mag misschien klinken als een mijlpaal voor de organisatie, toch is het werk nog lang niet af. De coronacrisis treft mensen in armoede nog dieper. Op onze wachtlijst staan meer dan 3.000 mensen uit de regio die op zoek zijn naar een kwalitatieve en betaalbare woning. Daarom mikken we tegen 2025 op minstens 1.000 woningen ommensen met de hoogste woonnood te kunnen helpen”, verklaart Rita Vandenoostende, voorzitter van het SVK ZOVL.
 
Om de geplande groei te kunnen verzekeren doet het Sociaal Verhuurkantoor een oproep aan alle eigenaars in de regio om hun woning via het SVK te verhuren. “Eigenaars kunnen via het SVK zonder zorgen verhuren en genieten van een waaier aan voordelen zoals een huurovereenkomst van minstens negen jaar, gegarandeerde huurbetaling, geen leegstand, coördinatie van het onderhoud en een kosteloze administratie. Daarnaast genieten ze van fiscale voordelen, renovatie- en energiepremies, een btw-tarief van 12% bij nieuwbouw en 6% bij afbraak en heropbouw”, besluit algemeen directeur Jonas De Vlieger van het SVK ZOVL.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe CEO en uitbreidingsplannen voor Dewaele Vastgoedgroep

Nieuwe CEO en uitbreidingsplannen voor Dewaele Vastgoedgroep

CEO Filip Dewaele van het gelijknamige vastgoedbedrijf geeft zijn functie door aan Sofie Spriet. Zelf wordt hij voorzitter van de raad van bestuur. Daarnaast wil de vastgoedmakelaar de komende vijf jaar zijn netwerk uitbreiden van 43 naar[…]

Bouwvergunning voor woonproject Asperre in Mechelen

Bouwvergunning voor woonproject Asperre in Mechelen

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Meer artikels