Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sven Taeldeman is nieuwe voorzitter van sogent

Gerelateerde onderwerpen :

Sven Taeldeman is nieuwe voorzitter van sogent

De nieuwe voorzitter is reeds sinds 2013 lid van de raad van bestuur van sogent.

Sven Taeldeman is de nieuwe voorzitter van sogent, het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf. Voor de schepen van Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Planning en Wonen is het voorzitterschap van het stadsontwikkelingsbedrijf een logische, maar uitdagende aanvulling op zijn takenpakket.

Eerder dit jaar nam Tom Balthazar ontslag als schepen van Stadsontwikkeling, Wonen en Openbaar groen. Balthazar was sinds 2010 ook voorzitter van sogent. Sven Taeldeman nam met Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Planning en Wonen de meeste bevoegdheden van Balthazar over. Openbaar Groen is voortaan de bevoegdheid van schepen en OCMW-voorzitter Rudy Coddens. Nu voegt Sven Taeldeman ook het voorzitterschap van sogent aan zijn takenpakket toe.

“Het stadsontwikkelingsbedrijf sogent werkt aan prachtige projecten die in Gent ruimte creëren om te wonen, te ontspannen en te werken. Het is een hele eer om dit voorzitterschap te mogen opnemen en ik zal deze taak met zeer grote inzet en enthousiasme nemen”, aldus Sven Taeldeman.

Sogent werkt sinds 2003 als een verzelfstandigd autonoom gemeentebedrijf. Het bedrijf heeft een eigen rechtspersoonlijkheid en werkt binnen het kader van een beheersovereenkomst die met de stad Gent wordt vastgelegd. Doordat de raad van bestuur van sogent in hoofdzaak is samengesteld uit de gemeenteraadsleden en de voorzitter van sogent ook schepen van Stadsontwikkeling is, blijft de link tussen het beleid van de stad en sogent verzekerd.

“Onze nieuwe voorzitter is reeds sinds 2013 lid van de raad van bestuur van sogent. Hij kent onze organisatie en de dossiers goed. We kijken ernaar uit om intensief met de schepen samen te werken en samen onze schouders te zetten onder heel wat boeiende stads-ontwikkelingsprojecten zoals de Oude Dokken, het Wintercircus en de Rinkkaai, om er maar enkele te noemen”, stelt Didier Nachtergaele, algemeen directeur van sogent.

Sogent heeft als missie om van Gent een stad te maken waar het goed is om te wonen, te werken en te leven. Om daarin te slagen, maakt het stads-ontwikkelingsbedrijf in de stad ruimte voor wonen, ondernemen en groen. Daarnaast beheert sogent een groot aantal percelen en gebouwen, vaak met als doel ze een tweede leven te geven. Sinds 2008 beheert sogent ook de goederen van het OCMW Gent. In 2013 richtte sogent huuringent op, het stedelijke huurkantoor.

Taeldeman blijft zeker voorzitter van sogent tot het einde van deze legislatuur. Met de wissel van de samenstelling van de gemeenteraad kan ook het voorzitterschap van sogent een wijziging ondergaan.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Het strenger worden van de banken vormt een gevaar voor projecten"

"Het strenger worden van de banken vormt een gevaar voor projecten"

Ook in 2021 laat Bouwkroniek een reeks CEO’s aan het woord. We zetten het nieuwe jaar in met de antwoorden van Elisabeth Van Damme, bestuurder bij makelaar Elitis Real Estate. Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de[…]

Nieuw park en woningen Hoekakker in Ekeren stapje dichter bij realisatie

Nieuw park en woningen Hoekakker in Ekeren stapje dichter bij realisatie

Nieuwe bestemming voor PMS-pand in Kortrijk

Nieuwe bestemming voor PMS-pand in Kortrijk

Kerremanspark in Zellik wordt woonerf met 72 woningen

Kerremanspark in Zellik wordt woonerf met 72 woningen

Meer artikels