Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Superdunne zonnecellen ontwikkeld

Gerelateerde onderwerpen :

, ,

Een team wetenschappers van het Zuid-Koreaanse Gwangju Institute of Science and Technology heeft zonnecellen ontwikkeld die zo dun en flexibel zijn dat ze kunnen verwerkt worden in een plooibare strook en gewoon rond een gebruiksvoorwerp kunnen worden gewikkeld.

De wetenschappers denken dat hun systeem een belangrijke rol kan spelen in de stroomvoorziening van draagbare elektronica.

De zonnecellen hebben een dikte van slechts één micrometer, wat honderden keren dunner is dan de meeste pvc-cellen die momenteel op de markt zijn. Volgens een artikel in het Amerikaanse tijdschrift Applied Physics Letters maakten de wetenschappers voor de productie van de cellen gebruik van de zogenaamde 'cold welding'-methode. Die techniek vereenvoudigt de productie van de zonnecellen en zorgt er tevens voor dat minder materialen nodig zijn, waardoor de productiekosten beperkt blijven.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

VMM ontwikkelt Klimaatadaptatietool

VMM ontwikkelt Klimaatadaptatietool

We krijgen steeds vaker te maken met hittegolven en droogteperiodes, maar ook met meer wateroverlast. De klimaatverandering blijft zich onverstoorbaar voltrekken, ook in Vlaanderen. Daarom investeert de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in de[…]

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Tweede projectoproep Proeftuinen Droogte

Tweede projectoproep Proeftuinen Droogte

Meer artikels