Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

SUEZ en Containers Maes verwerken samen bouw- en sloopafval

SUEZ en Containers Maes verwerken samen bouw- en sloopafval

SUEZ is een partnership aangegaan met Containers Maes voor de verwerking van bouw- en sloopafval. Dit moet een win-winsituatie opleveren voor beide bedrijven.

Containers Maes zal voortaan de site van SUEZ in Tienen, met bouw- en sloopsorteerlijn, uitbaten. “Hiermee bewerkstelligen we een langdurig partnership voor bouw- en sloopactiviteiten waardoor we onze schaalvoordelen vergroten, de service aan onze klanten verbeteren en blijvend competitieve prijzen kunnen garanderen.

De samenwerkingsovereenkomst past in de promotie van de circulaire economie, die het genereren van nieuwe grondstoffen uit afval vooropstelt”, zegt Philippe Tychon, General Manager van SUEZ Recycling and Recovery Belgium.

Klanten

Containers Maes neemt de bestaande SUEZ-klanten met als kernactiviteit bouw en sloop over. De bestaande bouw en sloop-klantencontracten worden in hun geheel aan de geldende voorwaarden en termijnen overgedragen aan Containers Maes. Dit bedrijf zal dus de bouw- en sloopsorteerlijn uitbaten op de site van SUEZ in Tienen. Ook de medewerkers van Suez, actief op de site van Tienen, neemt Containers Maes over. Voor de andere medewerkers die in de bouw- en sloopsector actief zijn, zoekt SUEZ een alternatief binnen de organisatie zelf. Om een integrale dienstverlening te garanderen, zal Suez overheidsklanten en klanten die bouw en sloop niet als kernactiviteit hebben, blijven bedienen

Kansen

Volgens Yves Maes, zaakvoerder van Containers Maes, biedt deze overname heel wat kansen. “Deze overname biedt beide partijen op lange termijn heel wat opportuniteiten. Voor ons betekent dit een optimale invulling van onze territoriale spreiding in de bouw- en sloopsector. We kunnen ons nog meer toespitsen op bouw- en sloopactiviteiten en onze specifieke expertise en ervaring in deze niche voort ontwikkelen. SUEZ kan op haar beurt haar klanten nog beter en competitiever bedienen in deze afvalstromen, mede dankzij onze gespecialiseerde kennis inzake verwerking”, luidt het.

Unieke meerwaarde

Met vier gespecialiseerde sites verspreid over Vlaanderen, Brussel en een deel van Wallonië is Containers Maes marktleider op het vlak van inzameling en verwerking van bouw- en sloopafval. Door deze overeenkomst aan te gaan met SUEZ ontstaat ook schaalvergroting en kan het bedrijf dankzij innovatieve oplossingen een meerwaarde bieden aan bestaande en toekomstige klanten. “Bij SUEZ stellen we alles in het werk om afval zo goed en ecologisch verantwoord mogelijk te recupereren. Ons doel is hiermee de circulaire economie aan te moedigen waarbij gebruikte grondstoffen worden gerecupereerd en opnieuw in de keten terechtkomen. We ontwikkelen de gezonde reflex om altijd meer te doen dan ‘business as usual’. Het gaat hier immers om de verantwoordelijkheid van ons bedrijf tegenover de maatschappij en het milieu. Dat doel hebben we gemeen met Containers Maes”, meldt Philippe Tychon nog.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

741.000 € voor erosiebestrijding in Vlaams-Brabant

741.000 € voor erosiebestrijding in Vlaams-Brabant

De provincie Vlaams -Brabant  heeft acht projecten voorbereid waarin wordt geïnvesteerd in het kader van  het erosiebedstrijdingsplan. De provincie ontvangt daarvoor in totaal 741.335,31 € van de Vlaamse regering. De[…]

VCB ongerust over toenemende bouwstop in Vlaams-Brabant

VCB ongerust over toenemende bouwstop in Vlaams-Brabant

Studieopdracht voor masterplan stationsomgeving Ruisbroek

Studieopdracht voor masterplan stationsomgeving Ruisbroek

Provincie Vlaams-Brabant presenteert meerjarenplan

Provincie Vlaams-Brabant presenteert meerjarenplan

Meer artikels