Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Succesvol seminarie over regenwaterproblematiek

Gerelateerde onderwerpen :

,
Succesvol seminarie over regenwaterproblematiek

Dyka België organiseerde vorige dinsdag een seminarie voor experts uit de bouwsector met als thema ‘Omgaan met regenwater in de bouw’. Het succesvolle evenement lokte ongeveer 80 architecten, bedrijfsleiders, ingenieurs en projectmanagers naar de Construction Academy in Diepenbeek.

Verstedelijkte gebieden hebben steeds meer te kampen met wateroverlast, veroorzaakt door plotse en hevige regenbuien die de riolering overbelasten. Het regenwater zoekt zijn natuurlijke weg om de bodem binnen te dringen; maar doordat onze oppervlaktes verhard zijn, kan het regenwater moeilijk weg. Dit is niet alleen bij ons een probleem, maar doet zich wereldwijd voor.

Dyka is zich bewust van het regenwaterprobleem en introduceert daarom zes stappen om efficiënt om te gaan met regenwater. Met de Duborain-regenwateroplossingen kan het water op een gelijkmatige manier infiltreren in de bodem. Hierdoor evolueren we van een grijze naar een blauwe infrastructuur.

Dit gebeurt door het opvangen en hergebruiken van regenwater via regenwatertanks, maar ook door middel van infiltratie en buffering via kratten of verticale infiltratiesystemen. Essentieel daarbij is dat de problematiek niet wordt aangepakt door het inschakelen van losse producten, maar door de toepassing van een sluitend systeem.

De Construction Academy in Diepenbeek is een duurzaam Limburgs bouwproject met bijzondere aandacht voor innovatie en ecologie. Alle partners werkten er samen aan de toekomst van de Limburgse bouwsector. Dyka installeerde er twee speerpunten van zijn Duborain-regenwateroplossingen, Rainbox 3S en V-Flow. Als systeemoplossing dragen zij op een duurzame manier bij tot een waterbalans in evenwicht in dit mooie project.

“Steeds meer gemeenten krijgen te maken met dit probleem. Wij willen hen natuurlijk helpen door een slimme oplossing aan te bieden. Met dit seminarie informeren we alle belanghebbenden over hoe ze efficiënt kunnen omgaan met regenwater. Uiteindelijk gaat dit niet alleen over onze toekomst, maar over een leefbare omgeving voor onze kinderen en kleinkinderen”, aldus Herman Reniers, commercieel directeur Civiel & Infrastructuur van Dyka.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven schakelt versnelling hoger met droogteplan

Leuven schakelt versnelling hoger met droogteplan

Al enkele jaren op rij wisselen lange droge periodes en felle piekbuien elkaar af. Doordat de bodem in Vlaanderen in grote mate verhard is, kan het regenwater niet insijpelen. Dat leidt tot verdroging en tot lokale wateroverlast. De stad Leuven[…]

29/06/2020 | MilieuLeuven
Restwarmte verbrandingsoven verwarmt gebouwen koninklijk domein Laken

Restwarmte verbrandingsoven verwarmt gebouwen koninklijk domein Laken

Antwerpen krijgt extra luchtkwaliteitssensoren

Antwerpen krijgt extra luchtkwaliteitssensoren

Europees project voor milieuvriendelijke zonnepanelen

Europees project voor milieuvriendelijke zonnepanelen

Meer artikels