Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Succesvol seminarie over regenwaterproblematiek

Gerelateerde onderwerpen :

,
Succesvol seminarie over regenwaterproblematiek

Dyka België organiseerde vorige dinsdag een seminarie voor experts uit de bouwsector met als thema ‘Omgaan met regenwater in de bouw’. Het succesvolle evenement lokte ongeveer 80 architecten, bedrijfsleiders, ingenieurs en projectmanagers naar de Construction Academy in Diepenbeek.

Verstedelijkte gebieden hebben steeds meer te kampen met wateroverlast, veroorzaakt door plotse en hevige regenbuien die de riolering overbelasten. Het regenwater zoekt zijn natuurlijke weg om de bodem binnen te dringen; maar doordat onze oppervlaktes verhard zijn, kan het regenwater moeilijk weg. Dit is niet alleen bij ons een probleem, maar doet zich wereldwijd voor.

Dyka is zich bewust van het regenwaterprobleem en introduceert daarom zes stappen om efficiënt om te gaan met regenwater. Met de Duborain-regenwateroplossingen kan het water op een gelijkmatige manier infiltreren in de bodem. Hierdoor evolueren we van een grijze naar een blauwe infrastructuur.

Dit gebeurt door het opvangen en hergebruiken van regenwater via regenwatertanks, maar ook door middel van infiltratie en buffering via kratten of verticale infiltratiesystemen. Essentieel daarbij is dat de problematiek niet wordt aangepakt door het inschakelen van losse producten, maar door de toepassing van een sluitend systeem.

De Construction Academy in Diepenbeek is een duurzaam Limburgs bouwproject met bijzondere aandacht voor innovatie en ecologie. Alle partners werkten er samen aan de toekomst van de Limburgse bouwsector. Dyka installeerde er twee speerpunten van zijn Duborain-regenwateroplossingen, Rainbox 3S en V-Flow. Als systeemoplossing dragen zij op een duurzame manier bij tot een waterbalans in evenwicht in dit mooie project.

“Steeds meer gemeenten krijgen te maken met dit probleem. Wij willen hen natuurlijk helpen door een slimme oplossing aan te bieden. Met dit seminarie informeren we alle belanghebbenden over hoe ze efficiënt kunnen omgaan met regenwater. Uiteindelijk gaat dit niet alleen over onze toekomst, maar over een leefbare omgeving voor onze kinderen en kleinkinderen”, aldus Herman Reniers, commercieel directeur Civiel & Infrastructuur van Dyka.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De weg naar klimaatadaptief en circulair bouwen

De weg naar klimaatadaptief en circulair bouwen

Niemand wil de boot van klimaatadaptief en circulair bouwen missen. Er waren meer dan 200 aandachtige bouwprofessionals voor de Expertday 'Klimaatadaptief en circulair bouwen' van Pixii in Sint-Niklaas. Acht experts in klimaatadaptatie[…]

05/12/2019 | BouwenDuurzaamheid
Eerste asbestattesten eind 2021

Eerste asbestattesten eind 2021

IMOG plant twee windmolens in Moen

IMOG plant twee windmolens in Moen

Vlaamse Omgevingsraad op komst

Vlaamse Omgevingsraad op komst

Meer artikels