Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Studio Piet Boon en Jansen AG gaan samenwerken

Gerelateerde onderwerpen :

,
Studio Piet Boon en Jansen AG gaan samenwerken

© © richard powers

Jansen AG, de Zwitserse producent voor stalen ramen, deuren en gevelprofielsystemen, en de in Nederland gevestigde Studio Piet Boon bundelen de krachten om een exclusieve reeks van stalen deuren op de markt te brengen.

Het team van Studio Piet Boon heeft een hoogwaardig stalen profiel ontworpen, geschikt zowel interieur als exterieur toepassingen. De collectie wordt gerealiseerd in samenwerking gebouwd met drie gespecialiseerde Jansen AG metaalbouwers in Nederland en België: JM van Delft (Drunen), Stieva (Aalsmeer) en Lootens (Deinze, België).

De collectie stalen deuren en kozijnen, inclusief designgerichte details, zoals raam- of deurgrepen, zorgt voor een naadloze aansluiting op andere ruimtes. Zo heeft het studioteam gekeken naar interessante voorbeelden in de architectuur van fijne deurlijsten. Daarnaast was het essentieel een ontwerp te creëren dat aan beiden zijde fraai afgewerkt kon worden, zodat er geen esthetisch verschil is tussen de voor- en achterkant van het kozijn.

Bij de ontwikkeling van dergelijke specifieke ontwerpen zijn we altijd op zoek naar mooie en opvallende details. Met Jansen AG, als een van de toonaangevende staalleveranciers en verantwoordelijk voor de technische engineering, brengen we nu het beste van twee werelden samen", verklaart Piet Boon.

Studio Piet Boon is een wereldwijd opererende studio voor exterieur-, interieur- en productontwerp design studio, erkend om het creëren van uitgebalanceerde ontwerpen. Het multidisciplinaire team ontwerpt exclusieve woningen, zakelijke projecten en hospitality omgevingen. Daarnaast ontwerpt de studio een uitgebreid assortiment producten voor alle ruimtes in huis. Het ontwerpteam bestaat uit ontwerpers, architecten en stylisten. Studio Piet Boon is opgericht in 1983 door Piet Boon en Karin Meyn in Oostzaan, Nederland.

Jansen AG, gevestigd in Oberriet, Zwitserland, is opgericht in 1923 en ontwikkelt, produceert en distribueert stalen profielsystemen voor verschillende segmenten van de bouwsector. De onderneming is uitgegroeid tot een van ’s werelds toonaangevende en vooraanstaande partners voor profielsystemen voor stalen deuren, ramen, vouw- en schuifdeuren en vliesgevels. Akoestische eisen, thermische isolatie eisen en brandwerendheid worden geïntegreerd zonder dat de esthetiek in het gedrang komt.

Begin dit jaar opende Jansen AG een vertegenwoordigingskantoor in Breda (Nederland) voor de directe marktontwikkeling in Nederland en België. De Jansen Group is een familiebedrijf en heeft wereldwijd ongeveer 620 medewerkers in dienst.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Buildmat haalt Doms aan boord

Buildmat haalt Doms aan boord

Buildmat nv heeft alle aandelen van Doms bv verworven. Buildmat, met hoofdzetel in Oostakker, is een Belgische groep van bedrijven, actief in de bouw en industrie, die inzet op de distributie van innoverende producten. Doms bv is een[…]

11/05/2022 | OndernemingenDistributie
Minder instroom van gedetacheerde Oekraïners

Minder instroom van gedetacheerde Oekraïners

Offshore installatieschip Orion te water gelaten

Offshore installatieschip Orion te water gelaten

E314 in Maasmechelen krijgt 7 km geluidsreducerend asfalt

E314 in Maasmechelen krijgt 7 km geluidsreducerend asfalt

Meer artikels