Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Studienamiddag over rioolputten

Gerelateerde onderwerpen :

Vlario organiseert op woensdag 7 oktober in Antwerpen een studienamiddag over riooldeksels en -putten. Het aanleggen van nieuwe rioolstelsels is duur. De bouwheer verwacht dan ook dat de aanleg volgens de regels van de kunst gebeurt. De werking van het stelsel moet optimaal zijn zodat de afwatering ook bij hoge belasting gegarandeerd blijft.

Leidingen worden stelselmatig onderworpen aan een visuele controle maar putten, daar hebben we het blijkbaar een beetje moeilijker mee. Wat zou de reden hiervan zijn' Is een rioolput niet belangrijk' Is er geen methode om deze te controleren' Is er geen uitwisseling van de gegevens mogelijk' Kunnen er in een rioolput geen schades voorkomen' Op al deze vragen krijg je een antwoord tijdens de studienamiddag.

De deelnemers krijgen eerst een toelichting over het OCW-onderzoek over de toestand van putten. De sprekers leggen nadien uit hoe je een goede putinspectie kan laten uitvoeren alsook de aandachtspunten aan de hand van de bestekteksten. Voorts zijn er uiteenzettingen over de link met het standaardbestek en de bijhorende beoordelingstabel.

Deze studienamiddag start om 13 u. en wordt omstreeks 16.30 u. afgesloten. Je kan inschrijven via www.vlario.be/geen-categorie/studienamiddag-putinspectie/

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Het ondernemersvertrouwen van bouwbedrijven zakte in het eerste kwartaal van 2022 naar 98,5, dat is een flink stuk onder de gezonde grens van 100. Negen op de tien bouwbedrijven maken zich ernstig zorgen over de economische situatie. Dat blijkt[…]

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Vlaamse ondernemers vrezen voor recessie

Vlaamse ondernemers vrezen voor recessie

Meer artikels