Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Studienamiddag over rioolputten

Gerelateerde onderwerpen :

Vlario organiseert op woensdag 7 oktober in Antwerpen een studienamiddag over riooldeksels en -putten. Het aanleggen van nieuwe rioolstelsels is duur. De bouwheer verwacht dan ook dat de aanleg volgens de regels van de kunst gebeurt. De werking van het stelsel moet optimaal zijn zodat de afwatering ook bij hoge belasting gegarandeerd blijft.

Leidingen worden stelselmatig onderworpen aan een visuele controle maar putten, daar hebben we het blijkbaar een beetje moeilijker mee. Wat zou de reden hiervan zijn' Is een rioolput niet belangrijk' Is er geen methode om deze te controleren' Is er geen uitwisseling van de gegevens mogelijk' Kunnen er in een rioolput geen schades voorkomen' Op al deze vragen krijg je een antwoord tijdens de studienamiddag.

De deelnemers krijgen eerst een toelichting over het OCW-onderzoek over de toestand van putten. De sprekers leggen nadien uit hoe je een goede putinspectie kan laten uitvoeren alsook de aandachtspunten aan de hand van de bestekteksten. Voorts zijn er uiteenzettingen over de link met het standaardbestek en de bijhorende beoordelingstabel.

Deze studienamiddag start om 13 u. en wordt omstreeks 16.30 u. afgesloten. Je kan inschrijven via www.vlario.be/geen-categorie/studienamiddag-putinspectie/

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Projectontwikkelaars vragen meer rechtszekerheid

Projectontwikkelaars vragen meer rechtszekerheid

Real.Gent, de nieuwe vlag voor het Gentse Vastgoedevent, legt een aantal pijnpunten bloot. Misschien wel het meest prangende is dat projectontwikkelaars uit Gent, en waarschijnlijk ook tot ver daarbuiten, schreeuwen om meer rechtszekerheid voor[…]

05/12/2019 | MobiliteitProjecten
Nieuwe vereniging voor jonge vastgoedprofessionals

Nieuwe vereniging voor jonge vastgoedprofessionals

Gents Vastgoedevent wordt Real.Gent

Gents Vastgoedevent wordt Real.Gent

Wienerberger wint eerste Ufemat-prijs voor duurzame verpakking

Wienerberger wint eerste Ufemat-prijs voor duurzame verpakking

Meer artikels