Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

De medewerkers van Studiebureau Jonckheere in Brugge nemen vanaf 2022 hun intrek in een nieuw kantoorgebouw. De vestiging in Leuven blijft behouden, het is enkel de Brugse afdeling die verhuist. In het nieuwe cohousing-coworking Zevenbergen zal niet alleen gewerkt worden, er worden ook drie huurappartementen ingericht. “Hier zullen duurzaam-samen wonen en flexibel werken naadloos in elkaar overvloeien. Dit project omvat alles waar we als bedrijf voor staan”, stelt Koen Jonckheere, de zaakvoerder van Studiebureau Jonckheere.
Studiebureau Jonckheere werd in 1959 opgericht door Amand Jonckheere. Huidig zaakvoerder Koen Jonckheere stapte in 1992 in de zaak en recent kwamen ook Filip Algoedt en Bart Deschaght er als nieuwe vennoten bij. Samen zijn ze erin geslaagd om het bureau uit te bouwen tot een gerenommeerde speler voor advies, planning, ontwerp en opvolging van infrastructuur- en mobiliteitsopdrachten in heel Vlaanderen.
 
“Als studiebureau zetten we volop in op een duurzaam milieubeleid en verantwoord bouwen in een wereld die steeds complexer wordt. Daarbij trekken we resoluut de kaart van innovatie en digitalisatie. De laatste jaren zijn we ook fors gegroeid zowel in personeel, in opdrachten als in expertise”, zegt Koen Jonckheere.
 
Die groei vertaalt zich nu in de verhuis naar een nieuw kantoor. “We keren terug naar de ouderlijke villa van mijn familie. Het is een stukje erfgoed dat we herbestemmen tot een karaktervol kantoor- en woonproject. Vier architecten dienden een ontwerp in. We kozen voor het innovatieve maar toch eenvoudig concept van Claeys Architecten uit Roeselare, waar de functies wonen, werken en ontmoeten met elkaar verweven worden. Op die manier dragen we ook bij tot duurzaam en toekomstgericht wonen”, vervolgt Jonckheere.
 
Een knap staaltje architectuur combineert de renovatie van de oude villa met een nieuwe, hedendaagse vleugel. “In de nieuwbouw komen drie moderne huurappartementen met een privéterras en op de verdieping het kantoor. De villa huisvest deelextra’s die zowel ter beschikking zijn van de kantoormedewerkers als de bewoners: een grote keuken met eettafel, een living en sanitair. De mooie binnentuin is een blikvanger. Voorts is er een ruime parking met deelauto’s en een fietsenstalling. In het project zal ook de opgewekte groene energie gedeeld kunnen worden.
 
In Vlaanderen zijn dergelijke collectieve woonvormen aan een opmars bezig, omdat ze een antwoord bieden op een aantal hedendaagse stedenbouwkundige noden in Vlaanderen, zoals een slimmer ruimtegebruik en meer groenbehoud. “Cohousing-coworking Zevenbergen speelt hier mooi op in. Bewoners zullen kunnen genieten van de vele deelextra’s, maar ook van sociale meerwaarde, zonder dat ze aan privacy inboeten. En tegelijk kunnen ze ook hun ecologische voetafdruk verkleinen”, aldus Koen Jonckheere.
 
Studiebureau Jonckheere liet zich voor dit project bijstaan door Gemeengoed cohousing begeleiding, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en begeleiding van collectieve woon- en werkprojecten. “Het Vlaamse woonlandschap is nog altijd erg versnipperd. De vraag naar meer woonkwaliteit overtuigt steeds meer mensen van de troeven van collectief wonen: het is niet alleen betaalbaar en minder milieubelastend, maar ook gewoon gezelliger en ruimer wonen. Cohousing-coworking Zevenbergen wordt alvast uniek in de regio. Hier zal in alle comfort gewoond, ontmoet en gewerkt kunnen worden”, stelt Jeroen Gaeremynck van Gemeengoed.
De werkzaamheden aan het ouderlijk huis in de Zevenbergenlaan zijn intussen goed gevorderd dankzij de inzet en opvolging van bouwonderneming Catteeu uit Lo-Reninge. Begin 2022 moet alles afgerond zijn.
 
“We zitten op schema, dankzij de steun van de buurt en de stad. Zij zien ook de meerwaarde van dit project. We hopen ook dat het innovatieve karakter mensen aanzet om bij ons te solliciteren, want we hebben diverse vacatures staan. Onze werknemers kijken er alvast naar uit. Deze locatie inspireert en zal het beste uit hen naar boven halen”, besluit Koen Jonckheere.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Huurland zet in op elektrificatie van de huurvloot.

Publireportage

Huurland zet in op elektrificatie van de huurvloot.

Bij Huurland geloven we sterk dat elektrische machines de toekomst zijn. Zeker in het domein van het grondverzet ligt er nog een grote uitdaging, eentje die wij graag aannemen. De elektrische kniklader Giant G2200 E is een perfecte aanvulling[…]

Off-site en prefabricage: de manier om duurzamer, sneller, flexibeler en efficiënter te (ver)bouwen

Publireportage

Off-site en prefabricage: de manier om duurzamer, sneller, flexibeler en efficiënter te (ver)bouwen

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Publireportage

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

Publireportage

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

Meer artikels