Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Studie voor Leopold III-laan

Studie voor Leopold III-laan

Het Vlaamse en het Brusselse Gewest gunden de opdracht voor het uittekenen van een strategie voor de Leopold III-laan, de as tussen de luchthaven van Zaventem en Brussel, aan het studiebureau International Business Machines Corporation (IBM) in samenwerking met Arcadis.

“We hebben meermaals de noodzaak aan een gezamenlijke visie op de inplanting van kantoren in de Brusselse regio aangekaart. Momenteel worden nog steeds massaal kantoren bijgebouwd zonder dat daar een behoefte aan is. De nieuwe kantoren vinden na verloop van tijd wel huurders, maar dat gaat meestal ten koste van de oudere kantoorgebouwen. Zo is de leegstand in de bedrijvenzone Keiberg in Zaventem opgelopen tot boven de 50%. We zijn dan ook blij dat deze studie gegund werd”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor Ruimtelijke planning in Vlaams-Brabant.

De studie naar de programmatorische en economische strategie voor de Leopold III-laan, de verkeersas tussen de luchthaven en Brussel op het grondgebied van Zaventem, Machelen, Evere en Schaarbeek, gebeurt in uitvoering van het territoriale ontwikkelingsprogramma voor de Noordrand (T.OP Noordrand). Het doel is een nieuwe adem en identiteit te geven aan het gebied.

“We gaan meewerken aan deze studie. De aanleg van de luchthaventram en de fietssnelweg op deze Leopold III-laan opent immers nieuwe perspectieven die dit gebied opnieuw op de (inter)nationale kaart kunnen zetten”, zegt Schevenels.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven richt Community Land Trust op

Leuven richt Community Land Trust op

Het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) en het Leuvense stadsbestuur bestelden vorig jaar een haalbaarheidsstudie voor de oprichting van een Community Land Trust (CLT) in Leuven. De studie is ondertussen afgerond en als[…]

Vergunbaarheid in agrarisch gebied wordt niet versoepeld

Vergunbaarheid in agrarisch gebied wordt niet versoepeld

Architect Erik Wieërs is de nieuwe Vlaamse Bouwmeester

Architect Erik Wieërs is de nieuwe Vlaamse Bouwmeester

Oproep ontwerpteam Strategisch Ruimteplan Antwerpen

Oproep ontwerpteam Strategisch Ruimteplan Antwerpen

Meer artikels