Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Studie voor Leopold III-laan

Studie voor Leopold III-laan

Het Vlaamse en het Brusselse Gewest gunden de opdracht voor het uittekenen van een strategie voor de Leopold III-laan, de as tussen de luchthaven van Zaventem en Brussel, aan het studiebureau International Business Machines Corporation (IBM) in samenwerking met Arcadis.

“We hebben meermaals de noodzaak aan een gezamenlijke visie op de inplanting van kantoren in de Brusselse regio aangekaart. Momenteel worden nog steeds massaal kantoren bijgebouwd zonder dat daar een behoefte aan is. De nieuwe kantoren vinden na verloop van tijd wel huurders, maar dat gaat meestal ten koste van de oudere kantoorgebouwen. Zo is de leegstand in de bedrijvenzone Keiberg in Zaventem opgelopen tot boven de 50%. We zijn dan ook blij dat deze studie gegund werd”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor Ruimtelijke planning in Vlaams-Brabant.

De studie naar de programmatorische en economische strategie voor de Leopold III-laan, de verkeersas tussen de luchthaven en Brussel op het grondgebied van Zaventem, Machelen, Evere en Schaarbeek, gebeurt in uitvoering van het territoriale ontwikkelingsprogramma voor de Noordrand (T.OP Noordrand). Het doel is een nieuwe adem en identiteit te geven aan het gebied.

“We gaan meewerken aan deze studie. De aanleg van de luchthaventram en de fietssnelweg op deze Leopold III-laan opent immers nieuwe perspectieven die dit gebied opnieuw op de (inter)nationale kaart kunnen zetten”, zegt Schevenels.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

NAV en Departement Omgeving werken samen in nieuw project

NAV en Departement Omgeving werken samen in nieuw project

Na twee eerdere geslaagde projecten slaan het Departement Omgeving en Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) de komende drie jaar opnieuw de handen in elkaar voor de uitrol van de strategische visie van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen. In het[…]

30/11/2021 | NAV
Sporten of wonen bovenop een bedrijfsgebouw?

Sporten of wonen bovenop een bedrijfsgebouw?

Gent heeft toekomstvisie voor The Loop klaar

Gent heeft toekomstvisie voor The Loop klaar

Stadsbestuur stelt masterplan Mechelen-Noord III voor

Stadsbestuur stelt masterplan Mechelen-Noord III voor

Meer artikels