Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Strategische steun voor Volvo, Dynea, Blommaert en Smet F&C

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Strategische steun voor Volvo, Dynea, Blommaert en Smet F&C

Foto: Volvo Trucks Belux.

De Vlaamse regering gaf eind december op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) strategische steun aan Volvo Group Belgium in Gent, Smet F&C in Dessel, Blommaert in Wijnegem en Dynea in Gent.

De Vlaamse regering kent 1 miljoen € strategische ecologiesteun toe aan Dynea nv in Gent. Dynea is gespecialiseerd in de productie van ureumformaldehydeconcentraat (ufc) en harsen voor het vervaardigen van spaan- en mdf-platen. De onderneming wil de productiecapaciteit van de Gentse site verdubbelen door een nieuwe, innovatieve installatie voor de aanmaak van ufc. In dit kader wordt het warmte-, energie- en waterverbruik van de volledige site verbeterd.  

Blommaert

Blommaert nv in Wijnegem krijgt van de Vlaamse regering een strategische transformatiesteun van 600.000 €. Blommaert nv is gespecialiseerd in aluminium constructies op maat voor de binnenscheepvaart en is in deze nichemarkt de marktleider. Daarnaast produceert de onderneming o.m. mobiele daken. Het transformatieproject moet het bedrijf toelaten te transformeren van een kmo-aluminiumconstructeur naar een gediversifieerde industriële groep met een sterke focus op aluminiumconstructies. Dat gebeurt door het automatiseren van de productie door onder andere de investering in een laser-plooicel.   

Volvo

De Vlaamse regering geeft een strategische transformatiesteun van bijna 680.000 € aan Volvo Group Belgium nv in Gent. Volvo Group produceert vrachtwagens, bussen en scheepsmotoren. De Volvo Group introduceert binnenkort een nieuwe generatie van trucks. Voor dit project zullen twee bekende vrachtwagentypes van Volvo grote veranderingen ondergaan en in 2020 zal het productieproces officieel van start gaan.
De Vlaamse regering kent ook 2 miljoen € strategische transformatiesteun toe aan Volvo Cars Gent nv in Gent. Eén van de belangrijkste veranderingen in de auto-industrie is de elektrificatie. Gent zal een cruciale rol spelen in deze strategie en zal de eerste Volvo-autofabriek ter wereld zijn die volledig elektrische Volvo-modellen zal produceren. Er is gekozen om de assemblage van de elektrische batterijen in-house in Gent op te zetten. 

Smet F&C

De Vlaamse regering kent een strategische transformatiesteun van 843.546 € toe aan Smet F&C nv in Dessel. Smet F&C nv is een familiale onderneming die deel uitmaakt van de Smet Group en zich focust op funderings- en bouwputproblemen. In 2015 is binnen de groep een groot transformatietraject gestart, om de groep internationaal op de kaart te plaatsen. Voor Smet F&C heeft deze transformatie niet gezorgd voor de verhoopte continuïteit in werkvolume. Na analyse van de problemen blijkt een tweede transformatie noodzakelijk, waarbij de onderneming zich beter kan focussen op markten buiten de klassieke bouwputten en zich in deze markten beter positioneert als hoofdaannemer in plaats van als onderaannemer. Daarvoor gaat het bedrijf zich richten op nieuwe activiteiten als kademuurverdiepingen en inbreidingsprojecten in havens en waterwegen en kademuren in rotsbodems.     

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

De warehousing- en distributiespecialist Dematra uit Nazareth bouwt op zijn site nabij de E17 in Kruisem een enorm volautomatisch palletmagazijn, goed voor 80.000 pallets en 12.000 in- en uitgaande palletbewegingen per dag. De bouw vergt een[…]

Goederenoverslag North Sea Port stijgt met meer dan 9%

Goederenoverslag North Sea Port stijgt met meer dan 9%

Geotracer: we manage & protect just like that

Publireportage

Geotracer: we manage & protect just like that

Robots zorgen voor aanlevering vanuit magazijn naar productie

Robots zorgen voor aanlevering vanuit magazijn naar productie

Meer artikels