Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Strategisch vastgoedplan voor overheidsgebouwen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Strategisch vastgoedplan voor overheidsgebouwen

Een 90-tal geïnteresseerden woonden de kick-off van SURE2020 in Brussel bij.

Het project SURE2050 ondersteunt lokale besturen en centrale Vlaamse overheden bij het opmaken van een strategisch vastgoedplan. Klimaatneutraliteit voor het publieke patrimonium tegen ten laatste 2050 is hierbij het uitgangspunt. Het blijft ook niet bij planning. Deelnemende overheden krijgen steun om effectieve investeringsprojecten uit te werken, zoals advies over financiële oplossingen.

SURE2050 bracht een breed partnerschap op de been om de aanwezige kennis en krachten in de Vlaamse regio te bundelen: de provincies Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Limburg, Kamp C, DuboLimburg, Factor4, Fluvius, Het Facilitair Bedrijf en het Vlaams EnergieBedrijf als projectcoördinator. 
 
Het project bouwt voort op bestaande initiatieven en kennis. Door complementair te werken wil SURE2050 de transformatie van het Vlaams publiek vastgoed versnellen. Tot nog toe engageerden zich al 35 publieke diensten voor deelname aan het SURE2050-traject voor de volgende drie jaren. 
 
Een 90-tal geïnteresseerden woonden zopas de kick-off in Brussel bij. De initiatiefnemers zijn blij verrast met de grote interesse en verwachten binnenkort nog meer inschrijvingen. “Dit toont de nood aan van een langetermijnvisie over de verschillende legislaturen heen en de praktische ondersteuning hierbij”, verklaart projectcoördinator Tina Van Lierde.
 
Het project wordt mogelijk gemaakt met Europese Horizon2020-middelen. Ook bij Europa kijkt men uit naar de resultaten. “SURE2050 zal vaardigheden bij de overheid opbouwen om hen in staat te stellen een langetermijnvisie op onroerend goed en een geïntegreerde renovatiestrategie te ontwikkelen. Dit zal de kosteneffectieve transformatie van bestaande gebouwen in bijna-energieneutrale gebouwen en het bereiken van een zeer energie-efficiënt en koolstofarm gebouwenpatrimonium vergemakkelijken”, aldus Kamila Paquel van de Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME).
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De weg naar klimaatadaptief en circulair bouwen

De weg naar klimaatadaptief en circulair bouwen

Niemand wil de boot van klimaatadaptief en circulair bouwen missen. Er waren meer dan 200 aandachtige bouwprofessionals voor de Expertday 'Klimaatadaptief en circulair bouwen' van Pixii in Sint-Niklaas. Acht experts in klimaatadaptatie[…]

05/12/2019 | BouwenDuurzaamheid
Eerste asbestattesten eind 2021

Eerste asbestattesten eind 2021

IMOG plant twee windmolens in Moen

IMOG plant twee windmolens in Moen

Vlaamse Omgevingsraad op komst

Vlaamse Omgevingsraad op komst

Meer artikels