Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Straatnaambord 'beschermt' trage weg

Gerelateerde onderwerpen :

Straatnaambord 'beschermt' trage weg

Alle toegankelijke trage wegen in Kortrijk hebben sinds kort een naam. Deze 96 Trage Wegen worden ook bebord, wat de stad 18.753 €kost.

"Het beborden is een belangrijke actie van het Actieplan Kortrijk Fietst van de stad Kortrijk. Het beborden gebeurt zowel om de herkenbaarheid van de trage wegen te vergroten als voor de juridische bescherming ervan door het uitvoeren van een onderhoudsdaad", zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts.

De lay-out van de borden volgt de huisstijl van vzw Trage Wegen. Deze huisstijl wordt reeds toegepast in omliggende buurgemeenten van Kortrijk (Wevelgem, Gullegem, Zwevegem).

De stad springt op een economische manier om met zowel het aantal borden als met de manier van bevestigen. Er komt slechts één naambord aan elke trage weg, indien nodig aangevuld met een herkenningsbordje. De bordjes worden bevestigd aan reeds aanwezige infrastructuren (verkeerspalen, verlichtings- of elektriciteitspalen). Enkel indien dit niet mogelijk is, worden nieuwe palen geplaatst.

Het eerste Trage Wegenbord werd geplaatst voor het Chiropad aan de Don Boscolaan.

Slimme vuilbak

Kortrijk plaatst tegen de eindejaarsperiode drie ?slimme? vuilbakken in het winkelwandelgebied. Die persen het afval samen, waardoor ze minder snel vol zijn. De vulgraad van de afvalbak wordt naar de smartphone van een stadsmedewerker gestuurd waardoor de afvalbakken op een efficiëntere manier geledigd worden. De kostprijs wordt geraamd op 20.000 €.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Start planproces K-R8

Video

Start planproces K-R8

De Vlaamse regering keurde op 19 juli op voorstel van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) de startnota goed van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (grup) ‘K-R8 - Verbeteren van de[…]

Vierendeelbruggen aan Leuvense Vaart krijgen opfrisbeurt

Vierendeelbruggen aan Leuvense Vaart krijgen opfrisbeurt

Eerste Europese hyperloopsysteem voltooid

Video

Eerste Europese hyperloopsysteem voltooid

Grote infrastructuurwerken op luchtmachtbasissen

Grote infrastructuurwerken op luchtmachtbasissen

Meer artikels